164 položek celkem
Sada kuchyňských pomůcek 7dílná Profi Plus WMF
2 859 Kč
WM1876709990
Šťouchadlo na brambory Profi Plus WMF
679 Kč
WM1871386030
Naběračka Profi Plus O 9 cm WMF
679 Kč
WM1871016030
Pěnovačka/cedník Profi Plus WMF
679 Kč
WM1871976030
144989 obracecka na palacinky profi plus wmf
549 Kč –12 %
481 Kč
WM1872496030
Obracečka plastová Wok Profi Plus WMF
672 Kč
WM1874966030
Obracečka Gourmet Wüsthof 12 cm
1 850 Kč
WU9035092012
Rotační stojan s náčiním Opal Elevate™ Joseph Joseph JS10141
Obracečka Profi Plus 32 cm WMF
847 Kč
WM1873086030
Sada kuchyňských pomůcek Profi Plus WMF
2 999 Kč –15 %
2 549 Kč
WM1871529990
Obracečka WMF
Obracečka WMF
Skladem (2 ks)
279 Kč
WM1870897250
Obracečka Gourmet Wüsthof 20 cm
1 859 Kč
WU9035092020
Obracečka Gourmet Wüsthof 25 cm
1 859 Kč
WU9035091925
Vařečka z nylonu Eva Trio Eva Solo
360 Kč
ES118601
ALDC07S4 1 ALDC07S4
Obracečka pro wok silikonová Pro ZWILLING
899 Kč –24 %
675 Kč
ZW37160013
Šťouchadlo na brambory drátěné Profi Plus WMF
710 Kč
WM1871696030
Naběračka B Bois de Buyer
619 Kč
DB270102
144899 144899 slehaci metlicka 25 cm profi plus wmf
549 Kč –10 %
494 Kč
WM1871146030
Nahoru
Další produkty

Kuchyňské náčiní - základní kuchyňské nástroje

Co je to kuchyňské náčiní?

Kuchyňské náčiní hraje při přípravě pokrmů zásadní roli a je nástrojem používaným při přípravě, vaření a servírování jídla.

Jsou to nezbytné nástroje, které usnadňují, urychlují a zefektivňují přípravu jídel. Některé z běžných kuchyňských nástrojů jsou následující:

  • kuchyňská lžíce se používá k míchání pokrmů husté konzistence, například těsta.
  • Sada kuchyňské náčiní která často zahrnuje různé lžíce, naběračky, vidličky, obracečky atd.
  • Obraceč: Obracečka se používá k rychlému obracení potravin, jako je omeleta, palačinka nebo kus ryby.
  • Drážkovaná lžíce umožňuje odtok tekutiny, takže je ideální pro odkapávání zeleniny, nabírání jídla z guláše nebo polévky
  • štětec na pečivo můžete před pečením potřít jídlo marinádou, rozpuštěným máslem nebo vajíčkem.
  • mačkadlo na brambory se používá k drcení měkkých potravin, například bramborové kaše, jablečné omáčky nebo smažených fazolí.
  • Pomazánky na palačinky se používají k roztírání těsta na palačinkovačích.
  • starka na těsto se používá při vaření a pečení (roztírání, míchání, obracení atd.)
  • Kuchyňské naběračky se používají k podávání polévek, dušených pokrmů a jiných tekutin.

Existuje několik dalších kuchyňských nástrojů, z nichž každý má odlišné použití. Konkrétní kulinářské úkoly a preference šéfkuchaře určují druh potřebného vybavení.

Jaké materiály se používají při výrobě Kuchyňské náčiní?

K výrobě kuchyňského nářadí lze použít několik materiálů. Výběr závisí na povrchu, na který je chcete použít (povrch pánve, hrnce nebo kuchyňská mísa), ale nejtypičtější materiály používané k výrobě kuchyňské náčiní jsou:

  • Plastové: Plastové nádobí je lehké a cenově dostupné. Při vystavení nadměrnému teplu se mohou roztavit nebo deformovat, ale jsou ideální pro použití s nepřilnavým nádobím.
  • Nerezová ocel: Nerezová ocel je robustní, nerezavějící a hygienicky nezávadný materiál. Nerezová ocel je díky své odolnosti ideální pro použití s kulinářskými spotřebiči s vysokou teplotou.
  • Nylon: Nylonové kuchyňské vybavení je odolné proti poškrábání a vysokým teplotám. Jsou lehké a levné, ale při vystavení intenzivnímu teplu se mohou roztavit nebo deformovat.
  • Silikon: Tento materiál je ideální pro použití s nepřilnavým nádobím, protože je žáruvzdorný a nepřilnavý. Se silikonovým nádobím se vaše hrnce a pánve nepoškrábou.
  • Dřevo: Dřevěné nádobí je bezpečné pro nepřilnavé povrchy a nepoškrábe vaše hrnce a pánve. Při vhodné údržbě mohou vydržet velmi dlouho a jsou také odolné vůči vysokým teplotám.

Můžete se také podívat do našeho nákupního průvodce 10 nejlepších kuchyňských potřeb, abyste zjistili, do jakých dalších kuchyňských potřeb se vyplatí investovat.