Japonské nože

63 položek celkem
1200x1107 MB34684181
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH167
154496 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000mcd miyabi
13 290 Kč
MB34373241
154499 japonsky univerzalni nuz santoku 18 cm 5000mcd miyabi MB34374181
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
2 619 Kč
FDCK8175321
Japonský nůž KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell YAX36634
Japonský plátkovací nůž SUJIHIKI 24 cm 5000FCD MIYABI MB34680241
5759 1 japonsky univerzalny noz santoku 18 cm 7000d miyabi MB34544181
Japonský malý nůž SHOTOH 14 cm 5000MCD MIYABI
9 750 Kč
MB34381141
Japonský univerzální nůž NAKIRI 17 cm 5000FCD MIYABI MB34685171
Japonský kuchařský nůž Sujihiki Dellinger 24 cm
8 899 Kč
DNGRSXL9309
HAUS8K DNGRSXLKHAUS8K
Japonský kuchařský nůž KANETSUGU MIYABI ISSHIN Dellinger 21 cm DNGRSXL2005
Japonský univerzální nůž SANTOKU 18 cm 4000FC MIYABI MB33957181
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH165
kucharsky nuz chef manmosu dellinger 23 cm 1
4 499 Kč
DNGRSXLKH108
Japonský nůž na zeleninu a ovoce KUDAMONO 9 cm 4000FC MIYABI MB33950091
Kuchařský nůž BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 21 cm DNGRKH206
159065 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 6000mct miyabi
8 151 Kč
MB34073201
154070 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 4000fc miyabi
4 840 Kč
MB33951241
Japonský nůž na chléb 23 cm 5000MCD MIYABI
12 650 Kč
MB34376231
Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 7000D MIYABI
6 480 Kč
MB34543201
155708 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 7000d miyabi
7 890 Kč
MB34543241
Japonský nůž na zeleninu Forged Olive 17,5 cm
1 856 Kč
FORGEDSDV305256
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž