Japonské nože

78 položek celkem
Kuchařský nůž BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 21 cm DNGRKH206
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH167
Japonský malý nůž SHOTOH 9 cm 5000FCD MIYABI
3 790 Kč –10 %
3 375 Kč
MB34680091
Japonský nůž NAKIRI RAN PLUS 18 cm, černá, Yaxell
5 690 Kč
YAX36604
156785 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 5000fcd miyabi
6 380 Kč –16 %
5 355 Kč
MB34681201
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
2 619 Kč
FDCK8175321
Japonský kuchařský nůž Petty Dellinger 15 cm
5 599 Kč
DNGRSXL9302
kucharsky nuz chef manmosu dellinger 23 cm 1
4 499 Kč
DNGRSXLKH108
HAUS8K DNGRSXLKHAUS8K
Japonský malý nůž SHOTOH 14 cm 5000MCD MIYABI
9 750 Kč –23 %
7 460 Kč
MB34381141
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH165
Japonský nůž KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, červená, Yaxell YAX37134
177338 forged forged sebra hakmes 17cm
1 860 Kč
FORGEDSDV623460
Japonský nůž KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell YAX36634
Japonský nůž GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, černá, Dellinger DNGR8594195884092
Japonský nůž na chléb 23 cm 5000MCD MIYABI
12 650 Kč –20 %
10 079 Kč
MB34376231
154496 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000mcd miyabi
13 290 Kč –22 %
10 298 Kč
MB34373241
Japonský nůž KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, hnědá, Dellinger DNGR8595705405981
Japonský kuchařský nůž Sujihiki Dellinger 24 cm
8 899 Kč
DNGRSXL9309
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž