Japonské nože

65 položek celkem
Japonský nůž GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, na maso, javor, MIYABI MB34401201
154496 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000mcd miyabi
13 290 Kč
MB34373241
154499 japonsky univerzalni nuz santoku 18 cm 5000mcd miyabi MB34374181
Kuchařský nůž BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH164
Japonský nůž 5000FCD 24 cm, na chléb, MIYABI
6 380 Kč
MB34686241
Japonský nůž SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, plátkovací, javor, MIYABI MB34400241
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
2 619 Kč
FDCK8175321
Japonský nůž NAKIRI 5000FCD 17 cm, univerzální, MIYABI MB34685171
Japonský nůž SHOTOH  5000MCD 14 cm, malý, MIYABI
9 750 Kč
MB34381141
Japonský nůž CHUTOH 5000MCD 16 cm, plátkovací, MIYABI MB34372161
Japonský nůž GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, černá, Dellinger DNGR8594195884092
Japonský nůž GYUTOH 7000D 20 cm, na maso, MIYABI
6 480 Kč
MB34543201
154070 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 4000fc miyabi
4 840 Kč
MB33951241
5759 1 japonsky univerzalny noz santoku 18 cm 7000d miyabi MB34544181
Japonský nůž 5000MCD 23 cm, na chléb, MIYABI
12 650 Kč
MB34376231
158600 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 6000mct miyabi
6 653 Kč
MB34073161
Chai Dao DA7742 16 frei GUDEDA774216
159215 japonsky nuz na chleb 23 cm 6000mct miyabi
8 187 Kč
MB34076231
159293 japonsky platkovaci nuz sujihiki 24 cm 6000mct miyabi MB34078241
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
3 199 Kč
DNGRKH165
Japonský nůž NAKIRI 5000MCD 17 cm, univerzální, MIYABI MB34375171
154067 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 4000fc miyabi
4 530 Kč
MB33951201
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž