Santoku nože

61 položek celkem
Nůž Santoku Nordic kitchen 18 cm Eva Solo
5 979 Kč
ES515402
Santoku nůž Kiritsuke Dellinger 18 cm
7 499 Kč
DNGRSXL9303
Nůž Santoku Miyabi 800DP Zwilling 18 cm
6 666 Kč
MB54487181
Nůž Santoku Forged Olive 18 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV307427
nuz santoku manmosu dellinger 18 cm 1
3 999 Kč
DNGRSXLKH109
Nůž Santoku Forged Katai 18 cm
3 410 Kč
FORGEDSDV620711
714750 Santoku alvéolé IDEAL RL LS714780
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Ikon WÜSTHOF
5 110 Kč
WU4976
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Classic WÜSTHOF
3 110 Kč
WU4183
h128 k
2 999 Kč
DNGRSXLKH128
Santoku nůž SAVEUR 18 cm, mosazné nýty, hnědá, Lion Sabatier LS834784
Nůž Santoku 18 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 979 Kč –23 %
2 266 Kč
ZW31117181
Santoku nůž CLASSIC COLOUR 17 cm, fialová, Wüsthof
3 419 Kč
WU1061731417
Nůž Santoku Forged Katai 14 cm
3 100 Kč
FORGEDSDV620681
Santoku nůž CLASSIC COLOUR 17 cm, sumacově červená, Wüsthof WU1061731717
santoku se specialnim vybrusem ze serie 1905 v delce 18 cm cc22748114d0b4c1282b846a1d084541
3 194 Kč
FDCK8194218K
Nůž Santoku s výbrusem 14 cm Ikon WÜSTHOF
4 240 Kč
WU4972
Santoku nůž CLASSIC COLOUR 17 cm, korálově broskvová, Wüsthof WU1061731517
147791 nuz santoku 18 cm zwilling pro
3 270 Kč
ZW38407181
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž