Filetovací nože

24 položek celkem
Filetovací nůž Forged Olive 20,5 cm
Akce
1 710 Kč –20 %
1 368 Kč
FORGEDSDV305164
Filetovací nůž Grand Gourmet PC WMF
Akce
2 200 Kč –20 %
1 760 Kč
WM1889586032
vyr 48167103216
Akce
1 810 Kč –21 %
1 419 Kč
WU1035047620
177137 2 filetovaci nuz ohebny ze serie 1905 v delce 18 cm d17497ebbfc6ab46bf60fd88cff00e31
Akce
2 408 Kč –11 %
2 127 Kč
FDCK8195418
ezgif 1 8fe241dd70
Akce
2 124 Kč –16 %
1 779 Kč
ZW31073181
Filetovací nůž Forged Brute 20,5 cm
Akce
1 710 Kč –20 %
1 354 Kč
FORGEDSDV304044
Filetovací nůž GO FOR GOLD F.DICK 18 cm
Akce
2 340 Kč –15 %
1 989 Kč
FDCK814541880
176828 sebravlees hr1 kl 1536x218
Akce
1 710 Kč –20 %
1 368 Kč
FORGEDSDV623408
Filetovací nůž Forged Katai 20,5 cm
Akce
3 300 Kč –20 %
2 634 Kč
FORGEDSDV620629
HAUS4
Akce
999 Kč –20 %
799 Kč
DNGRSXLKHAUS4
Filetovací nůž FK2 de Buyer 18 cm
Akce
2 240 Kč –20 %
1 792 Kč
DB428318
177074 2 filetovaci nuz dick flexibilni ze serie red spirit v delce 18 cm dcd8136c9879a7d4497f2e996a20f4e4
Akce
1 962 Kč –15 %
1 667 Kč
FDCK8175418
Filetovací nůž Gourmet Wüsthof 16 cm
Akce
1 300 Kč –10 %
1 170 Kč
WU1035049116

Filetovací nože - s našimi filetovacími noži stáhnete rybu bez problémů z kůže

K čemu se používá filetovací nůž ?

Filetovací nůž je typ kuchyňského nože používaný k filetování. Patří do skupiny vykosťovací nůž a používá se zejména k filetování a přípravě ryb. filetovací nůž se používá k prořezávání kůže, kostí a masa při pitvání ryb.

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože patří do skupiny vykosťovacích nožů, ale jejich pružné a ostré čepele jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou lepší volbou pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

Jak se brousí filetovací nůž ryb?

Pružná čepel filetovacího nože vyžaduje kvůli své pružnosti jiný druh broušení než jiné nože. filetovací nůž se brousí od špičky k patě na rozdíl od ostatních nožů, které se brousí od paty ke špičce.

Chcete-li si pořídit ideální brousek na filetovací nůž, můžete se podívat na naši kolekci brousků na nože.

Jaký je dobrý filetovací nůž?

  • materiál - ujistěte se, že jste si vybrali kvalitní nůž s ostřím, které snadno nerezaví
  • délka čepele - jednou z nejdůležitějších vlastností filetovací nůžje jeho délka. Délka nože by však měla záviset na velikosti ryb, které nejčastěji připravujete. Na větší ryby si vyberte nůž s delší čepelí, na menší úlovky nůž s kratší čepelí
  • tenká a ohebná čepel - vhodná míra ohebnosti čepele vám umožní snadno krájet filé a provádět přesné řezy

Na stránkách Kulina najdete velký výběr prvotřídních filetovacích nožů od známých výrobců, jako jsou Wusthof a Forged a pokud máte rádi ryby, určitě si prohlédněte naši kolekci nožů na lososa a příborů na mořské plody a ryby.

Zde si také můžete přečíst našeho nákupního průvodce, jak vybrat dokonalé nože do kuchyně.

Jak pečovat o filetovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám filetovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž