Chrániče prstů

1 položek celkem
Bezpečnostní rukavice Microplane
389 Kč
MI34027

Chrániče prstů - pro bezpečné řezání

Chrániče prstů na krájení jsou chytré kuchyňské pomůcky, které chrání prsty při krájení, řezání nebo mletí. Přestože profesionální kuchaři chrániče prstů používají jen zřídka, mohou být užitečné pro:

  • kuchaři začátečníci
  • pracovníci restaurací/jídelen nebo bister, kde je třeba nakrájet velké množství potravin
  • děti, které chtějí vařit s rodiči nebo samy
  • senioři, kteří chtějí být nezávislí a vařit si sami
  • osoby s tělesným postižením

Jak fungují chrániče prstů pro řezání?

Chrániče prstů mají různé tvary a velikosti a jsou vyrobeny z různých materiálů - obvykle z oceli nebo plastu. Některé se nasazují pouze na konečky prstů (na každý prst zvlášť) a některé chrání všechny prsty/klouby najednou.

Chránič prstů se obvykle nosí na prostředníčku a ukazováčku, ostatní prsty jsou volné. Špička prstového štítu drží krájené potraviny na místě. Díky chrániči prstů se čepel nože v žádném okamžiku nedotýká prstů, což uživatele chrání před pořezáním.

Jak si kuchaři neřežou prsty?

Profesionální kuchaři mají speciální techniku krájení, která jim umožňuje chránit prsty. Ruku drží v pozici drápů s prsty stočenými pod sebou a nože se dotýkají prvním kloubem. Malíček a palec přidržují potravinu a celá ruka se při krájení pohybuje dozadu, přičemž krájecí ruka ji následuje nožem. Přesnější pokyny najdete ve filmech na YouTube.