Kuchařské nože

96 položek celkem
Kuchařský nůž Forged VG10 20,5 cm s koženým pouzdrem FORGEDSDV305584
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 640 Kč
WU459620
Kuchařský nůž Laguiole Luxury 20 cm olive
929 Kč
LAGSDV-301289
Kuchařský nůž Forged Olive 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV305225
Kuchařský nůž 20 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 846 Kč
ZW31021201
Kuchařský nůž Forged Katai 20,5 cm
3 298 Kč
FORGEDSDV620599
177218 4 kucharsky nuz ajax ze serie 1905 a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
3 574 Kč –7 %
3 290 Kč
FDCK8192222
Kuchařský nůž Grand Gourmet 20 cm PC WMF
2 696 Kč
WM1880396032
177332 177332 sebrakoksmes lr1 vrijstaand
1 860 Kč
FORGEDSDV623378
145298 cinsky kucharsky nuz spitzenklasse plus 18 5 cm pc wmf WM1895506032
Kuchařský nůž Forged Brute 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV304105
177206 2 177206 2 kucharsky nuz ze serie 1905 v delce 21 cm 51c1ce119c27fb4ffa9c22db9e38c7f9
3 194 Kč
FDCK8194721
Kuchařský nůž 20 cm Classic WÜSTHOF
3 632 Kč
WU458220
Nůž šéfkuchaře TOIVO PROFESSIONAL DAMASCUS Dellinger 20,5 cm DNGRSXLKH64
Kuchařský nůž Grand Class 15 cm PC WMF
2 291 Kč
WM1891706032
Kuchařský nůž 20 cm FOUR STAR® ZWILLING
2 589 Kč –27 %
1 887 Kč
ZW31071201
Kuchařský nůž Forged Intense 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV304495
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
3 777 Kč
WU4596020
Kuchařský nůž SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS Dellinger 23 cm DNGRKHOK9CH
Kuchařský nůž 16 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 670 Kč
ZW31021161
Kuchařský nůž Nordic kitchen 20 cm Eva Solo
6 759 Kč
ES515403
Kuchařský nůž 23 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 992 Kč
WU459623
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž