Kuchařské nože

123 položek celkem
145322 kucharsky nuz kineo wmf 20 cm
Outlet
1 579 Kč –28 %
1 133 Kč
WM1896156032
Kuchařský nůž Forged VG10 20,5 cm s koženým pouzdrem FORGEDSDV305584
177305 3 kucharsky nuz z jubilejni serie 1778 v delce 24 cm d53c6ed864e4b0a6e6531cf248a910a7
13 870 Kč
FDCK8164724H
Kuchařský nůž Grand Gourmet 20 cm PC WMF
2 997 Kč
WM1880396032
Kuchařský nůž SUPER GOU YPSILON 20 cm, černá, Yaxell
Novinka
YAX37200
Kuchařský nůž Nordic kitchen 20 cm Eva Solo
6 246 Kč –20 %
4 996 Kč
ES515403
177218 4 kucharsky nuz ajax ze serie 1905 a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
3 574 Kč –5 %
3 370 Kč
FDCK8192222
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč
WU459620
Kuchařský nůž Laguiole Luxury 20 cm olive
940 Kč
LAGSDV-301289
Kuchařský nůž 20 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
3 270 Kč –12 %
2 846 Kč
ZW31021201
Kuchařský nůž RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell
Novinka
5 790 Kč
YAX36600
Kuchařský nůž 26 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
3 890 Kč –31 %
2 661 Kč
ZW31021261
Kuchařský nůž Classic Line 20 cm WMF
1 100 Kč
WM1874666030
147761 kucharsky nuz 26 cm zwilling pro
4 310 Kč –8 %
3 930 Kč
ZW38401261
Kuchařský nůž 16 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 419 Kč
WU459616
145325 kucharsky nuz kineo wmf 15 cm
1 578 Kč
WM1896166032
sd67 0085 nozh kukhonnyy quot samura 67 quot shef 208 mm damask 67 sloev chernaya pakka derevyannaya3
Outlet
2 699 Kč –20 %
2 159 Kč
SMRSND67KNES
DA 7805 21 white
Novinka
41 190 Kč
GUDEDA780521
Kuchařský nůž 20 cm Classic WÜSTHOF
3 159 Kč
WU458220
Kuchařský nůž Forged Olive 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV305225
Asijský kuchařský nůž Fibre Karbon 2 De Buyer 17 cm DB428017
147056 kucharsky nuz twin cuisine zwilling
4 480 Kč –26 %
3 300 Kč
ZW30341201
Kuchařský nůž Forged Brute 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV304105
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž