Kuchařské nože

111 položek celkem
Kuchařský nůž Forged VG10 20,5 cm s koženým pouzdrem FORGEDSDV305584
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 640 Kč
WU459620
177206 2 177206 2 kucharsky nuz ze serie 1905 v delce 21 cm 51c1ce119c27fb4ffa9c22db9e38c7f9
3 194 Kč
FDCK8194721
Kuchařský nůž Forged Olive 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV305225
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
Kuchařský nůž Nordic kitchen 20 cm Eva Solo
6 759 Kč
ES515403
Kuchařský nůž Grand Class 20 cm PC WMF
2 920 Kč –20 %
2 336 Kč
WM1891716032
Kuchařský nůž 23 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 992 Kč
WU459623
Kuchařský nůž Grand Class 15 cm PC WMF
2 291 Kč –20 %
1 832 Kč
WM1891706032
Kuchařský nůž Grand Gourmet 20 cm PC WMF
2 696 Kč –20 %
2 156 Kč
WM1880396032
Kuchařský nůž 16 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 030 Kč
WU459616
Čínský kuchařský nůž Ikon Wüsthof 18 cm
7 780 Kč
WU1010531818
Kuchařský nůž 32 cm Classic WÜSTHOF
4 910 Kč
WU458232
177218 4 kucharsky nuz ajax ze serie 1905 a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
3 574 Kč –7 %
3 290 Kč
FDCK8192222
Kuchařský nůž Now S Zwilling červený 20 cm
1 079 Kč –9 %
980 Kč
ZW53081201
Kuchařský nůž Forged Katai 20,5 cm
3 298 Kč
FORGEDSDV620599
Kuchařský nůž Classic Line 20 cm WMF
1 100 Kč –20 %
880 Kč
WM1874666030
Kuchařský nůž KITA NORTH DAMASCUS Dellinger 22,5 cm
3 499 Kč
DNGRSXLKH132
Kuchařský nůž 16 cm Ikon WÜSTHOF
4 863 Kč
WU499616
Čínský kuchařský nůž 18 cm Classic Ikon WÜSTHOF
6 307 Kč
WU467318
Kuchařský nůž 20 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 846 Kč
ZW31021201
1061200116 PERFORMER Nuz kucharsky 16 cm Wusthof Solingen
6 099 Kč
WU1061200116
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž