Ruční výroba
Tradiční japonské nože jsou vyráběny ručním kováním. Díky opakovanému zahřívání a tvarování kladivem získává ocel hustší strukturu a s ní i výjimečnou pevnost. Tento proces zaručuje čepel dlouhodobě ostrou a také originálně prokreslenou, což dělá z kvalitních japonských nožů opravdové klenoty kuchyně.
Strojová výroba
Cenově výhodnější a stále vysoce kvalitní jsou nože kované pomocí strojů. Buďto úplně (Machine-Forging), kdy jsou k výrobě nože použity nejmodernější kovářské technologie nebo částečně (Semi-Hand-Forging), tehdy je strojová výroba kombinována s ruční.
Lisování
Výjimečně se objevují i japonské nože lisované. Takové nástroje bývají sice cenově dostupné, je však nutné počítat s tím, že jejich ostří vzhledem k procesu výroby není tolik pevné, tudíž nebudou nikdy tolik ostré a navíc budou vyžadovat častější broušení.
Vyvážení
Japonské nože jsou také typické precizním vyvážením. To se pozná tak, že balanční bod nože připadá na místo, kde se čepel setkává s rukojetí. V praxi to znamená, že se s nožem dobře pracuje a ke krájení není třeba vyvíjet nadměrné úsilí.