Okrajovací nože

47 položek celkem
149078 149078 nuz na zeleninu classic line wmf
Outlet
699 Kč –22 %
544 Kč
WM1874516030
Nůž na zeleninu Grand Gourmet PC WMF
1 679 Kč –7 %
1 550 Kč
WM1889466032
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm černý
190 Kč
VN67833
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm růžový
190 Kč
VN67836L115
145223 nuz na zeleninu grand class pc wmf
1 499 Kč –7 %
1 390 Kč
WM1891616032
145346 nuz na zeleninu kineo wmf 9 cm
949 Kč –9 %
860 Kč
WM1896236032
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm modrý
184 Kč
VN67832
sd 0010 k nozh kukhonnyy quot samura damascus quot ovoshchnoy 90 mm g 10 damask 67 sloev
1 499 Kč –9 %
1 363 Kč
SMRSNDNOZ
Nůž na zeleninu Victorinox 10 cm oranžový
190 Kč
VN67706L119
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm zelený
190 Kč
VN67836L114
Nůž na rajčata Victorinox 11 cm oranžový
190 Kč
VN67836L119
142133 nuz na rajcata victorinox 11 cm zluty
190 Kč
VN67836L118
Nůž na zeleninu Victorinox 10 cm červený
185 Kč
VN67701
Nůž na rajčata Victorinox 10 cm červený
180 Kč
VN67831
Ořezávací nůž CARBON FRAGMENT 11 cm, černá, Dellinger DNGRH137P
Nůž na zeleninu Victorinox 10 cm žlutý
190 Kč
VN67706L118
Nůž na zeleninu Urban Farmer Wüsthof 10 cm
1 829 Kč
WU1025245110
Nůž na zeleninu CLASSIC COLOUR 9 cm, sametově ústřicová, Wüsthof WU1061702109
Nůž na zeleninu Victorinox 10 cm zelený
200 Kč
VN67706L114
Nakrajovací nůž Crafter Wüsthof 14 cm
3 979 Kč
WU1010801614
Nůž na zeleninu Twin Grip Zwilling růžový 8 cm
269 Kč
ZW38190080
Nůž na zeleninu WÜSTHOF Gourmet 10 cm
659 Kč
WU4060
181115 181115 nuz na zeleninu amici wusthof 9 cm 1
4 239 Kč
WU1011300409
Nahoru
Další produkty

Párovací nůž - váš nejlepší nástroj na ovoce a zeleninu

Co je to ořezávací nůž?

ořezávací nůž je malý univerzální nůž s ostrou čepelí a špičatou špičkou. Je nezbytnou součástí každé kuchyně a má mnohostranné využití. Název ořezávací nůžpochází od toho, co dělá - odřezává/loupe vnější vrstvy ovoce nebo zeleniny.

K čemu mohu použít ořezávací nůž ?

Okrajovací nože jsou velmi univerzální nože na zeleninu, které se hodí při řadě kulinářských prací, jako je např.:

  • loupání ovoce a zeleniny, loupání jahod
  • loupání a krájení rajčat (nože na rajčata)
  • odstraňování semen nebo jiných tvrdších, dužnatějších a nežádoucích částí z plodů. Přestože existují specifické nástroje pro vyřezávání vývrtů, použití našeho ořezávací nůž je jednoduché.
  • vyříznutí lomítka nebo jiného vzoru na povrchu chlebového a cukrářského těsta před pečením, aby se zabránilo jeho popraskání
  • mletí a krájení na kostičky: krájení menších částí, jako je šalotka nebo česnek, je snazší pomocí malého ořezávací nůž.
  • ořezávání: Obratnost ořezávací nůž že je ideální pro práce, jako je ořezávání listů a stonků mrkve nebo celeru a odstraňování tuku, přebytečných kostí nebo šlach z kuřete nebo korýšů
  • oddělování krevet od těla

Pro lepší přípravu ovoce a zeleniny si můžete prohlédnout také naše struhadla na zeleninu a mandolíny a loupače.

Jak vybrat nejlepší ořezávací nůž?

Když si chcete koupit ořezávací nůž do kuchyně, měli byste se zaměřit na:

  • pohodlná délka čepele: Pokud máte menší ruku, bude pro vás vhodnější menší čepel, aby se vám s ní dobře manipulovalo. Většina příborových nožů je dlouhá od 8 do 16 cm.
  • skvělá ostrost čepele: Při výběru nejlepších příborových nožů je důležité zohlednit ostrost čepele a snadnou údržbu. Čepel byste také měli pravidelně brousit.
  • pohodlné uchopení: ořezávací nůž co nejlepší ovládání se ujistěte, že se vám dobře drží v ruce.

Na Kulina nabízíme nejlepší krájecí nože, nože na zeleninu a nože na rajčata od renomovaných výrobců, jako jsou např Eva Solo, Victorinox a Wüsthof, v různých velikostech a z různých materiálů.

Jak se starat o ořezávací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám ořezávací nůž držel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž