Škrabky

29 položek celkem
Škrabka s příčnou čepelí Gourmet 12 cm WMF
203 Kč
WM1883016030
145028 skrabka dekorativni julienne profi plus wmf
710 Kč
WM1873546030
Škrabka Julienne Duo 80006 Joseph Joseph
249 Kč
JS80006
149066 skrabka na rajcata zeleninu profi plus wmf
670 Kč
WM1872016030
144923 skrabka na zeleninu profi plus wmf
447 Kč
WM1871396030
Výkyvná škrabka na zeleninu Profi Plus WMF
679 Kč
WM1871556030
144992 skrabka s pricnou cepeli profi plus wmf
659 Kč
WM1872616030
Škrabka na zeleninu GREEN TOOL Eva Solo 14 cm zelená ES531512
Škrabka na citrusovou kůru Profi Plus WMF
464 Kč
WM1871436030
OXO11261400 1 OXO11261400
Multi škrabka na ovoce a zeleninu Fissler
510 Kč
FS00104001000
Škrabka na brambory Victorinox nerezová
460 Kč
VN76074
34475 34475 skrabka joseph joseph duo 20165
214 Kč
JS20165
Škrabka na brambory Victorinox oboustranná
300 Kč
VN50209
Škrabka INGENIO K2071814 Tefal
256 Kč –20 %
204 Kč
TEFK2071814
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox růžová VN760795
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox oranžová VN760799
vyr 19935Skrabka na rajcata nebo kiwi zluta Victorinox 2
190 Kč
VN760758
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox zelená VN760794
Škrabka rovná Duo 80005 Joseph Joseph
229 Kč
JS80005
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox žlutá VN760798
Nahoru
Další produkty

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.