Škrabky

42 položek celkem
144923 skrabka na zeleninu profi plus wmf
456 Kč
WM1871396030
144992 skrabka s pricnou cepeli profi plus wmf
710 Kč
WM1872616030
Škrabka na zeleninu Pro ZWILLING
660 Kč
ZW37160021
Výkyvná škrabka na zeleninu Pro ZWILLING
615 Kč
ZW37160036
149423 skrabka na rajcata victorinox cervena
158 Kč
VN760751
Skládací škrabka na auto Eva Solo
Akce
1 365 Kč –25 %
1 020 Kč
ES571160
Škrabka na brambory Victorinox černá
190 Kč
VN760733
142061 skrabka na brambory victorinox cerna
210 Kč
VN50103
Škrabka na rajčata Victorinox zelená
170 Kč
VN760754
Škrabka rovná Duo 80005 Joseph Joseph
221 Kč
JS80005
skrabka na rybi supiny 300413213a4f884692d564f4b244a42e
600 Kč
FDCK9107600
Škrabka na brambory Victorinox oboustranná
306 Kč
VN50209
OXO11244500 1 OXO11244500
Škrabka na rajčata Victorinox růžová
164 Kč
VN760755
Škrabka na rajčata INGENIO K2074014 Tefal
259 Kč
TEFK2074014
Škrabka na zeleninu Ingrenio Tefal
269 Kč –7 %
249 Kč
TEFK2071014
škrabka na brambory victorinox oranžová
169 Kč
VN760759
Škrabka na brambory Victorinox nerezová
460 Kč
VN76074
Nahoru
Další produkty

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.