Škrabky

51 položek celkem
Škrabka na zeleninu Ingrenio Tefal
Sticker
269 Kč –25 %
200 Kč
TEFK2071014
Škrabka INGENIO K2071814 Tefal
Sticker
269 Kč –25 %
200 Kč
TEFK2071814
144992 skrabka s pricnou cepeli profi plus wmf
Sticker
679 Kč –20 %
539 Kč
WM1872616030
Multi škrabka na ovoce a zeleninu Fissler
Sticker
491 Kč –20 %
392 Kč
FS00104001000
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox růžová VN760795
Škrabka na brambory Victorinox oboustranná
300 Kč
VN50209
Škrabka na brambory Victorinox červená
170 Kč
VN76073
Škrabka na rajčata INGENIO K2074014 Tefal
Sticker
269 Kč –26 %
199 Kč
TEFK2074014
Škrabka na rajčata/zeleninu Gourmet WMF
Sticker
300 Kč –20 %
240 Kč
WM1892536230
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox červená VN760791
Nahoru
Další produkty

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.