Santoku nože

27 položek celkem
santoku z jubilejni serie 1778 v delce 17 cm 4ed05eaf4aff0274c7c295f244702983
15 967 Kč –15 %
13 470 Kč
FDCK8164217H
Santoku nůž NORDIC KITCHEN 18 cm, Eva Solo
5 525 Kč
ES515402
147797 nuz santoku s vybrusem 18 cm zwilling pro
3 846 Kč
ZW38408181
Santoku nůž OLIVE 18 cm, Forged
1 856 Kč
FORGEDSDV307427
Santoku nůž KATAI 18 cm, Forged
3 409 Kč
FORGEDSDV620711
Santoku nůž KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
7 499 Kč
DNGRSXL9303
Santoku nůž OLIVE 14 cm, Forged
1 554 Kč
FORGEDSDV305430
145328 nuz santoku kineo wmf 18 cm
1 638 Kč
WM1896176032
Santoku nůž PROFESIONAL "S" 18 cm, ZWILLING
3 490 Kč –23 %
2 663 Kč
ZW31120181
186x1200
3 100 Kč
ZW33607181
147791 nuz santoku 18 cm zwilling pro
3 678 Kč
ZW38407181
Santoku nůž KATAI 14 cm, Forged
3 094 Kč
FORGEDSDV620681
Santoku nůž PROFESSIONAL "S" 18 cm, ZWILLING
3 270 Kč –6 %
3 070 Kč
ZW31117181
santoku se specialnim vybrusem ze serie 1905 v delce 18 cm cc22748114d0b4c1282b846a1d084541
3 194 Kč
FDCK8194218K
Santoku nůž CLASSIC IKON CREME 17 cm, s výbrusem, WÜSTHOF WU41760
Santoku nůž URBAN FARMER 17 cm, WÜSTHOF
2 817 Kč
WU1025246017
177308 sebrasantoku14cm hr1 1536x240
1 554 Kč
FORGEDSDV623491
1061231317 PERFORMER Santoku 17 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061231317
Santoku nůž CLASSIC 17 cm, s výbrusem, WÜSTHOF
3 385 Kč
WU4183
Santoku nůž GOURMET 18 cm, ZWILLING
1 851 Kč
ZW36117181
Santoku nůž INTENSE 18 cm, Forged
1 856 Kč
FORGEDSDV620124
Santoku nůž SWISS MODERN 17 cm, s výbrusem, černá, Victorinox VN6905317KB
Santoku nůž 17 cm, s výbrusem, černá, Victorinox
1 480 Kč
VN6852317B
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž