Univerzální a klasické pánve

32 položek celkem
panve panev tefal g7320734 duetto 30cm 1810983 2048x
799 Kč
TEFG7320734
panve panev tefal g7320634 duetto 28cm 1810911 2048x
749 Kč
TEFG7320634
Pánev INTUITION B8170644 28 cm, Tefal
649 Kč
TEFB8170644
product 5021430
589 Kč
TEFB8170444
Nepřilnavá pánev RENEW ON C4270432 24 cm, šedá, hliník, Tefal TEF2100128294
Nepřilnavá pánev RENEW ON C4270632 28 cm, šedá, hliník, Tefal TEF2100128296
panve panev tefal g7320434 duetto 24cm 1810887 2048x
599 Kč
TEFG7320434
Univerzální pánev SIMPLE COOK B5560653 28 cm, Tefal TEFB5560653
panev tefal natural force g2660572 26cm TEFG2660572
Univerzální pánev SIMPLE COOK B5560753 30 cm, Tefal TEFB5560753
Tefal L7630632 01 (1)
999 Kč
TEFL7630632
Univerzální pánev ULTIMATE G2680672 28 cm, Tefal
1 049 Kč
TEFG2680672
Pánev COOK EAT B9220604 28 cm, Tefal
649 Kč
TEFB9220604
Univerzální pánev ULTIMATE G2680472 24 cm, Tefal
899 Kč
TEFG2680472
Univerzální pánev NATURAL FORCE G2660672 28 cm, Tefal TEFG2660672
panev tefal simple cook b5560253 20cm TEFB5560253
G2680272
749 Kč
TEFG2680272
Nahoru
Další produkty

Pánve – na kterých pánvích je nejlepší smažit?

Pánve jsou nutností v každé kuchyni. Nejběžnější typy pánví jsou hliníkové, nerezové, měděné nebo litinové pánve. Každý z materiálů má své vlastní vlastnosti a výhody, které si můžete přečíst níže nebo v našem úplném průvodci pánvemi zde.

Jaké jsou ty nejlepší pánve a pro jaký typ jídla se hodí?

  • nerezové pánve na smažení: pro téměř všechny druhy potravin, které chcete smažit, opékat nebo ožehnout, jsou prakticky nezničitelné a materiál nabízí vynikající rozvod tepla
  • hliníkové pánve jsou nejlepší na opékání jednotlivých porcí masa, steaků, hamburgerů nebo smažení vajec. Hliníkové pánve jsou lehké a velmi dobře rozvádějí teplo, ale mějte na paměti, že teplo neudržují příliš dobře, takže když do horké pánve přidáte jídlo, teplota bude kolísat
  • litinové pánve jsou nejlepší na steaky, ale také na smažení a opékání různých druhů jídel. Přesto byste si měli pamatovat, že je nepoužívejte pro potraviny, jako jsou rajčata a jiné kyselé přísady, jemné ryby, vejce nebo lepkavé dezerty
  • měděné pánve se rychle zahřejí a vychladnou, krásně vypadají a jsou skvělou ozdobou každé kuchyně, jsou ideální pro vaření pokrmů, které vyžadují stálé teplo a přesnou regulaci teploty (pro ryby, omáčky nebo sladkosti, jako je karamel), ale neměly by se používat s kyselými přísadami, jako je citronová šťáva, víno nebo rajčata

Nákup správné pánve závisí také na tom, jaké jídlo obvykle smažíte, jaký typ sporáku používáte a pro kolik lidí obvykle vaříte. Můžete si také prohlédnout náš výběr woků a grilovacích pánví.

Jsou nepřilnavé pánve dobré na smažení a proč je profesionální kuchaři nenávidí?

Nepřilnavé pánve jsou velmi pohodlné a snadno se používají a mnoho lidí je rádo používá pro nejrůznější kulinářské úkoly, včetně smažení, opékání nebo dušení. Přesto musíte vědět, že jsou obvykle velmi jemné a je snadné zničit jejich nepřilnavý povlak použitím nesprávného kuchyňského náčiní nebo příliš silných abrazivních chemikálií. To je důvod, proč je profesionální kuchaři nepoužívají v profesionálních kuchyních nebo v restauracích, kde se pánve neustále používají.

Kvalitní nepřilnavé pánve jsou přesto skvělými nástroji pro domácí použití a kombinace nerezové oceli a nepřilnavých funkcí je ideální pro všechny typy domácích kuchařů, včetně úplných začátečníků. Používejte své nepřilnavé pánve, zejména na vaječná jídla, zeleninu, drůbež a jemné ryby.

Vše o nepřilnavých pánvích

Jak často byste měli vyměňovat nepřilnavé pánve?

Podle některých obecných pravidel byste je měli vyměnit přibližně každých pět let, ale čas od času se musíte podívat na svou pánev, a pokud si všimnete, že je zdeformovaná, poškrábaná nebo změněná barva, měli byste ji okamžitě přestat používat.

Které pánve jsou nejlepší?

V Kulině najdete spoustu spolehlivých, vysoce kvalitních pánví od známých výrobců jako Zwilling, Fissler, Woll nebo WMF. Výběr závisí na tom, jaký materiál preferujete a kolik peněz chcete do své pánve investovat. Vyberte si Tefal, pokud hledáte levnou nepřilnavou pánev, nebo přejděte na de Buyer, pokud si můžete dovolit prémiovou pánev od legendárního francouzského výrobce.

Jak pečovat o své pánve?

Každý materiál má svá specifika, a tudíž vyžaduje i individuální péči:

  • na nepřilnavé pánve používejte pouze silikonové náčiní,
  • vždy své pánve myjte ručně, nepoužívejte silné čisticí prostředky ani drhnutí,
  • osušte své pánve ihned po umytí,
  • vyhýbejte se velkým změnám teploty (nikdy nepokládejte horkou pánev pod studenou vodu),
  • snažte se vyhnout kyselým potravinám a aerosolovým sprejům na vaření,
  • po vysušení potřete pánev tenkou vrstvou oleje,
  • správně skladujte pánve.
Vše o správné péči o pánve