Rendlíky

11 položek celkem
Měděný rendlík na indukci O 18 cm Prima Matera de Buyer DB620618
Měděný rendlík O 16 cm Eva Solo
3 639 Kč
ES271012
Měděný omáčník M´6S Mauviel oblý 20 cm
7 290 Kč –6 %
6 800 Kč
ML51220
Měděný omáčník M´6S Mauviel 14 cm
6 100 Kč
ML51014
Měděný omáčník M´6S Mauviel 20 cm
8 090 Kč
ML51020
Měděný omáčník M´6S Mauviel 16 cm
6 390 Kč
ML51016

Kastroly - malé, ale nezbytné hrnce do každé kuchyně

Z jakých prvků se skládá hrnec na omáčku?

Kastroly jsou nižší než běžné hrnce, mají menší průměr než kastroly a dlouhou rukojeť jako pánev. Používají se k vaření tekutin na sporáku, zejména pokud vyžadují zahuštění nebo redukci (např. omáčky, rizoto atd.). Dlouhá rukojeť usnadňuje držení hrnce na místě a zároveň míchání tekutiny kuchyňskou lžící.

K čemu používáte hrnec na omáčku ?

Hrnce jsou velmi všestranné a v každé kuchyni nesmí chybět. Lze je použít pro:

  • příprava a zahušťování omáček
  • vaření malých porcí polévek, dušených pokrmů, dětských jídel, omáček
  • příprava potravin, jako je ovesná kaše nebo pudink
  • ohřívání malých porcí jídla
  • příprava jídla pro jednu nebo dvě osoby

Jaký hrnec na omáčku vybrat?

Na Kulina vám nabízíme široký sortiment pánví ( zde se podívejte na naše nejprodávanější pánve), které jsou vyrobeny z různých materiálů, vyrábějí je spolehlivé značky, jsou k dispozici v různých barvách a jsou určeny pro různé styly interiérů. Pokud si nevíte rady s výběrem hrnec na omáčku , přečtěte si našeho průvodce nákupem hrnců a podívejte se na naše nerezové hrnce z nabídky WMFzwilling, Fissler. Některé z našich hrnců jsou vybaveny poklicí a některé jsou vhodné pro použití v troubě.

Náš tip: Pokud hledáte krásné hrnce do kuchyně, podívejte se na měděné pánve Mauviel, de Buyer nebo Eva solo Vydrží celý život a vypadají velmi elegantně, zejména pokud je zavěsíte na stojan na hrnce. Zde si také můžete přečíst našeho průvodce nakupováním pánví.

Jak se starat o hrnce?

Víte, že většina lidí si koupí sadu hrnců jen dvakrát nebo třikrát za život? Někdy máme tendenci kupovat auto častěji než hrnce! Proto se vyplatí investovat do kvalitních hrnců a těšit se z jejich funkčnosti po mnoho let a při každém vaření. A pokud investujete peníze do kvalitního nádobí, měli byste se o něj také řádně starat. Jak se starat o hrnce a pánve?

  • před prvním použitím si vždy přečtěte pokyny výrobce a ujistěte se, že jste hrnec na omáčku nevložili do myčky, pokud to není doporučeno,
  • nepoužívejte kovové nádobí, které by mohlo poškrábat povrch hrnců, ale dřevěné nebo silikonové kuchyňské náčiní
  • nenechávejte špinavý hrnec na omáčku přes noc nebo ho dlouho namáčejte (zejména pokud je vyroben z nerezové oceli),
  • pokud se chcete zbavit skvrn na povrchu nerezového hrnec na omáčku, vyčistěte jej přípravkem na čištění nerezové oceli,
  • vyhněte se čištění hrnců s keramickým povrchem ocelovou vlnou,
  • ihned po použití vyčistěte železné hrnce a nepoužívejte mýdlo, protože kov je porézní a může absorbovat chuť chemikálií,
  • vyhněte se teplotnímu šoku, nedávejte horké hrnce do studené vody apod.
  • nevařte v litinových hrncích kyselé potraviny (např. rajčata),
  • neukládejte hrnce a pánve s povrchovou úpravou na sebe, protože by mohlo dojít k jejich poškrábání a odštípnutí. Zavěste je na háčky nebo je položte na bok.