Produkt se už neprodává

Japonský univerzální nůž NAKIRI 17 cm 5000MCD

rukojeť z břízy Masur

Zavolejte nám na 800 112 212 nebo napište, poradíme vám.

Popis produktu

Extrémně ostrý japonský nůž typu Nakiri je v zemi vycházejícího Slunce využíván především na rychlé, nenáročné porcování zeleniny a ovoce. I proto si získal širokou oblibu mezi vegetariány a vegany.


Každý jednotlivý nůž je výsledkem mistrovské práce z „města nožů“ Seki. Tradiční řemeslo a moderní technologie daly vzniknout té nejvyšší možné kvalitě mezi komerčně vyráběnými noži. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 100 vrstvách oceli dvou různých tvrdostí. Speciální úprava čepele přiznává strukturu vrstev, a každý nůž má tak originální neopakovatelný vzor.

K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella. Nůž je symetricky broušený do tvaru "V" v úhlu 19 °. Každý kus je broušen ručně, a to tradiční technikou Honbazuke, prověřenou stovkami let praxe nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního brusného kamene a následně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Rukojeť je pak vyrobena z břízy Masur.

  • Extrémně tvrdé jádro z práškové oceli Micro Carbide MC63
  • Tvrdost 63 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem/temperování
  • Damascénská ocel, vyrobená ze 100 vrstev
  • Klínový výbrus do tvaru "V"
  • Třífázové ruční broušení tradice Honbazuke
  • Ostří Katana Edge, dokonalé vyvážení
  • Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  • Pohodlná rukojeť tvaru "D" z břízy Masur
  • Nerezová patka s logem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele

KÓD: MB34375171

Zobrazit celý popis produktuSkrýt celý popis produktu