Japonské nože

14 položek celkem
156785 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 5000fcd miyabi
7 149 Kč –25 %
5 355 Kč
MB34681201
kucharsky nuz samurai dellinger 20 cm 1
3 299 Kč
DNGRSXLKHP8
159065 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 6000mct miyabi
9 029 Kč –30 %
6 255 Kč
MB34073201
Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 7000D MIYABI
7 169 Kč –16 %
6 001 Kč
MB34543201
Kuchařský nůž BROWN CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm DNGRKH167
Kuchařský nůž BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN Dellinger 21 cm DNGRKH206
Kuchařský nůž RED CHEF KIRITSUKE Dellinger 20,5 cm
3 199 Kč
DNGRKH165
Japonský nůž na pečivo Bread Samurai Dellinger 19,5 cm DNGRSXLKHP8B
154067 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 4000fc miyabi
4 989 Kč –9 %
4 530 Kč
MB33951201
Japonský nůž KIRITSUKE ZEN 20 cm, černá, Yaxell
Novinka
4 690 Kč
YAX35534
Japonský nůž KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell
Novinka
YAX36634

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž