Japonské nože

47 položek celkem
154070 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 4000fc miyabi
5 469 Kč –16 %
4 560 Kč
MB33951241
Japonský malý nůž SHOTOH 13 cm 5000FCD MIYABI
4 859 Kč –21 %
3 825 Kč
MB34680131
156275 japonsky maly nuz shotoh 11 cm 5000fcd miyabi
4 560 Kč
MB34680111
155708 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 7000d miyabi
8 730 Kč
MB34543241
158600 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 6000mct miyabi
7 407 Kč
MB34073161
156785 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 5000fcd miyabi
7 149 Kč –25 %
5 355 Kč
MB34681201
Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 7000D MIYABI
7 169 Kč –16 %
6 001 Kč
MB34543201
Japonský plátkovací nůž CHUTOH 16 cm 5000MCD MIYABI
10 720 Kč
MB34372161
154496 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000mcd miyabi
14 690 Kč –30 %
10 237 Kč
MB34373241
Japonský malý nůž SHOTOH 14 cm 5000MCD MIYABI
10 390 Kč –28 %
7 442 Kč
MB34381141
Japonský nůž na zeleninu Forged Olive 17,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV305256
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
2 619 Kč
FDCK8175321
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž