WÜSTHOF

Čínský kuchařský nůž Classic Ikon s brouskem

2dílný set

  • 4 999 Kč
  • skladem 1 ks
    další kusy: dodání cca 30 dnů
Do wishlistu

Varianty produktu:

Další barvy:

Kód: WU9283
Značka: WÜSTHOF
Série: WÜSTHOF Classic Ikon
Barva / rozměry: délka čepele 18 cm
Materiál: kováno z jednoho kusu
ocel X50CrMoV15
ručně broušené
rukojeť: plast
speciální proces broušení PEtec
vysoká tvrdost čepele 58 HRC

Popis produktu

2dílný set Classic Ikon obsahuje:

  • 1x čínský kuchařský nůž Classic Ikon, čepel 18 cm, č. výr.: WU467318
  • 1x dvoustupňový brousek na nože s nýtovanou rukojetí, č. výr.: WU4348

Čínský kuchařský nůž Classic Ikon je ideální na přípravu masa, ryb a zeleniny dle tradičního čínského způsobu. Svým tvarem sice připomíná sekáček na maso, ale tloušťka hřbetu čepele je menší. Není tak vhodný na sekání.

Jedním z velmi oblíbených produktů německé značky WÜSTHOF je dvoustupňový brousek na nože s nezapomenutelným designem nýtované rukojeti. Jeho jehož použití je jednoduché a bezpečné. Dvoustupňové broušení nevyžaduje speciální znalosti broušení na brusném kameni či ocílce. Postačí vám jen několik protáhnutí a váš nůž bude stále dostatečně ostrý.

  • Brousek pro dvoustupňové broušení ostří
  • Měkká rukojeť z plastu v ergonomickém tvaru
  • Bezpečné a snadné použití
  • 1. stupeň (coarse – karbid) je určen pro hrubé broušení čepele
  • 2. navazující stupeň (fine – keramika) pro jemné broušení
  • Lze použít i pro zoubkované ostří (pouze 2. stupeň)
  • Dobře sedí na podložce pro ještě větší bezpečnost použití
  • Brusné lamely v úhlu 30°
  • Určeno pro leváky i praváky

Série Classic Ikon

  • Elegantní kované nože vysoké kvality vyrobené v Solingenu
  • Pro profesionální kuchaře a nadšence v kuchyni
  • Černá rukojeť ze speciálního syntetického materiálu
  • Ergonomická, na dotek příjemná, se třemi nýty
  • Nerezová aplikace s logem na patě rukojeti
  • Použita špičková německá legovaná ocel X50CrMoV15
  • Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
  • Tvrdost 58 HRC Rockwellovy stupnice
  • Speciální proces broušení PEtec řízený počítačem
  • Přesné ruční honování a leštění pro dokonalé ostří
  • Přísná průběžná kontrola kvality, ostří kontrolováno laserem
  • Zkrácený tvar záštity umožňuje použití celého ostří a snazší ostření
  • Hladký přechod mezi kováním a rukojetí
  • Bezproblémové hygienické uchycení střenek
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Prodloužená záruka na výrobní a materiálové vady 15 let
  • Série obdržela v USA významnou pečeť kvality a hygieny NSF

WÜSTHOF, to jsou nože vysoké kvality vyrobené s velkou péčí až do posledního detailu. Přesně tak, jak se od nožů ze Solingenu očekává. Elegantní série nožů Classic Ikon, jejichž čepele jsou kovány z jednoho kusu legované nerezové nožířské oceli X50CrMoV15, zaujme dynamickým tvarem, kvalitou zpracování a následně pak vysokým komfortem použití.

Rukojeť nožů Classic Ikon je vyrobena z odolného syntetického materiálu v černé barvě. Vyhovuje požadavkům z hlediska ergonomie, z pohledu estetického pak citlivě kombinuje moderní design a typický vzhled rukojeti se třemi nýty. Odolný materiál rukojeti snese mytí v myčce nádobí, pro zachování kvality ostří však doporučujeme ruční mytí, které je pro kvalitní nože vhodnější.

Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF řízený počítačem slouží k tomu, aby byly nože perfektně ostré. Počítač za pomoci laseru proměří ostří nože a zadá robotu informace k perfektnímu nabroušení. Počítačová podpora výroby tak přináší nožům extrémně vysoký počáteční řezný výkon (po celé délce ostří) a jeho dlouhou životnost. Kvalita ostří je vysoká a co je důležité, snadno obnovitelná.

V neposlední řadě nutno zmínit i významný certifikát NSF, který série Classic Ikon získala v USA. Cílem organizace NSF je ochrana veřejného zdraví a životního prostředí. Certifikuje mimo jiné i kuchyňské vybavení včetně nožů, které nejsou škodlivé pro lidské zdraví. Stejně tak je u výrobku testován i design, bezpečnost materiálu či použití. Logo NSF najdete na produktech, jejichž výroba je šetrná k životnímu prostředí a zbytečně ho nezatěžuje.

Použité technologie a materiály

K výrobě nožů WÜSTHOF je používána vysoce kvalitní německá ocel X50CrMoV15, jež má cca 0,5 procent uhlíku a jako legovací prvky chrom, molybden a vanad. Díky přidanému chromu je korozivzdorná, což je u kuchyňských nožů žádoucí.

Z ocelového pásu kováním v zápustce vznikají precizní čepele. Ty jsou kaleny 15 minut při teplotě 1070 °C a posléze se ve dvou minutách prudce ochlazují na 60 °C. Následným popouštěním (proces pomalého ohřátí materiálu na teplotu 200 °C po dobu 45 minut) se čepel zbavuje vnitřního pnutí a stabilizuje se její martenzitická struktura. Čepel tak získává optimální požadovanou tvrdost 58° Rockwella a vyšší houževnatost.

Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF s názvem PEtec (Precision Edge Technology) zajišťuje ideální úhel ostří. Jde o špičkovou technologii, kdy jsou nože broušeny za pomoci robotů, které jsou řízeny a kontrolovány počítači. Výhodou tohoto postupu je přesná geometrie po celé délce ostří, pozoruhodný a extrémně vysoký počáteční řezný výkon nože, srovnatelný s ostrou břitvou, a v neposlední řadě dlouhá životnost ostří.

Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

Záštita je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné a bezpečné ovládání nože. Kování na záštitě u nožů Classic Ikon plynule přechází do horní části rikasa pro ještě pohodlnější úchop.

Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Střenky jsou ke stopce přichyceny třemi nýty. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují hygienické normy.

Broušení nožů WÜSTHOF

Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit, protože se po delším užívání ztupí. K udržení a oživení ostří slouží chromované ocílky, pro broušení nožů pak doporučujeme brusné kameny WÜSTHOF. Pro méně zkušené máme v nabídce i brousky se snazší obsluhou. Postačí několikrát opatrně protáhnout nůž brusnou drážkou a ostří bude obnovené.

Společnost Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG byla založena v Solingenu již v roce 1814 a během dvě stě let její existence se ve vedení vystřídalo již sedm generací rodiny Wüsthofů. Pyšní se jedněmi z nejmodernějších, vysoce automatizovaných výrobních procesů na světě. Například při výrobě nožů v téměř 40 krocích používá na 100 robotů.

Nože značky WÜSTHOF jsou dnes prodávány ve více než 80 zemích světa. Díky použití špičkových materiálů a moderních technologií řízených počítači jsou pohodlné k použití a přípravě jídla. Kulinářské potěšení samo o sobě.

KÓD VÝROBCE: 9283

O značce WÜSTHOF

WÜSTHOF

WÜSTHOF je německou rodinnou společností na výrobu kvalitních nožů. Značka byla založena roku 1814 v Solingenu, "městě nožů", kde se vyrábí pořád. Ve svém sortimentu nabízí špičkové nože pro každý úkon, které prochází přísnými kontrolami kvality. Proto jsou oblíbené u profesionálních kuchařů po celém světě.