MAUVIEL

Formička na bábovku canelé měděná s nerezovým vnitřkem 3,5 cm

tloušťka materiálu 1 mm

  • 770 Kč
  • na objednávku
Do wishlistu

Varianty produktu:

Další barvy:

Kód: ML418037
Značka: MAUVIEL
Série: MAUVIEL M’passion
Barva / rozměry: Ø 3,5 cm, v 3,5 cm
Materiál: měď
vnitřní vrstva nerez 18/10

Popis produktu

Jedinečné na francouzské specialitě Canelé z oblasti Bordeaux je její křupavá zkaramelizovaná krusta ukrývající jemné nadýchané těsto. Canelé se vyrábí z vajec, cukru, mléka a mouky, dochucené je rumem a vanilkou. Díky extrémní tepelné vodivosti měděné formy je zkaramelizovaná krusta opravdu rovnoměrně propečená. Můžete si být jisti, že s měděnou formou se Váš dezert vydaří.

Série M’passion je určena pro všechny gurmány, kteří si užívají přípravu dezertů stejně jako jejich konzumaci. Naleznete zde široký výběr produktů pro přípravu moučníků a čokoládových specialit. Jsou vyrobeny z mědi, nerezové oceli a hliníku. Série Mauviel M’passion uspokojí touhy náročných milovníků kvalitního dezertu z celého světa.

Jak používat měděné nádobí Mauviel:

Před prvním použitím a po každém použití umyjte nádobí horkou mýdlovou vodou, vypláchněte a osušte.

Nádobí není vhodné do myčky!

Údržba:

  • nikdy nepoužívejte na nádobí Mauviel bělidla. Mohlo by dojít k nevratnému poškození
  • pokud se vám jídlo přichytne na vnitřní straně, nechejte jej odmočit v horké mýdlové vodě
  • během času se při používání mění barva mědi, je to přirozený jev, který nemá žádný vliv na vlastnosti materiálu
  • pro obnovu lesklého měděného povrchu používejte čisticí pastu na měď "Copperbrill", pro více informací klikněte zde
  • měděné nádobí není vhodné do myčky nádobí! Mycí prostředky v myčce jsou velmi agresivní a výrazně snižují životnost nádobí

Francouzská specialita - bábovičky Canelés de Bordeaux, také známé jako cannelé Bordelais jsou naprosto magické. Malé zákusky s bohatým rumovo-vanilkovým aroma uzavřeným pod křupavou karamelovou krustou. Tuto populární recepturu vyvinul před zhruba 300 lety neznámým kuchař z Bordeaux. Od té doby zaznamenala mnoho úprav. Lesklý, tmavě hnědý až téměř černý povrch, hořkosladká chuť v prvním soustu, křupavá sladká karamelová krusta perfektně kontrastuje s jemným středem provoněným vanilkou a rumem - to je základní charakteristika tohoto dezertu. Tyto malé bábovičky se po letech opět dostávají na výsluní, a časem určitě budou soupeřit s Crème brûlée o nejoblíbenější karamelizovaný dezert. Pečou se ve speciálních formách- ať už měděných s cínovaným vnitřkem, nebo modernějších silikonových. Často se podávají s koňakem nebo vínem tak jak tomu bývalo dříve na tradičních francouzských degustacích.

Recept na 12-16 báboviček, podle velikosti formy

1/2 litru mléka

2 celá vejce

2 utřené žloutky

1/2 vanilkového lusku nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu

3 - 4 lžíce rumu

1 šálek hladké mouky

1 šálek třtinového cukr

2 lžíce másla

máslo na vymazání formiček

cukr na vysypání

Postup:

1. Den předem: svaříme mléko s vanilkou a máslem.

2. Po rozehřátí nechte pozvolna vychladnout

3. Smíchejte mouku a cukr dohromady, pak přidejte vejce a vaječné žloutky, celé přidejte do horké směsi mléka s vanilkou

4. Jemně promíchejte s cílem získat tekutou a hladkou hmotu, jako na lívance, nechte vychladnout, pak přidejte rum.

5. Umístěte ji v chladničce po dobu 24 hodin (48 hodin maximálně).

6. Když jste připraveni péct caneles: předehřejte troubu na 250°C.

7. Velkoryse vymažte formy máslem a vysypte cukrem.

8. Nalijte těsto do forem do výše 3/4 .

9. Umístěte formy na plech, pečte na vysokou teplotu po dobu 5 minut, pak snižte na teplotu 175°Ca pečte po dobu 1 hodiny. (Záleží na vaší troubě, správná doba může být až 1 a čtvrt hodiny!) Shora budou mít hnědou kůrku a budou vlahé uvnitř.

10. Opatrně je vyndejte z forem, dokud jsou ještě horké. Nechejte vychladnout.

11. Podáváme s čajem nebo kávou na snídani, nebo se sklenkou vína či koňaku v pozdním odpoledni nebo večer.

Dobrou chuť!

KÓD VÝROBCE: 4180-37

O značce MAUVIEL

MAUVIEL

Společnost Mauviel působí na trhu v oblasti kulinářství již od roku 1830. Ve všech jejích produktech se odráží typický francouzský cit pro eleganci a mnohaletá zkušenost s výrobou produktů pro vaření. Vlajkovou lodí této značky je excelentní měděné nádobí, které skvěle vede teplo.