Kuchařské nože

105 položek celkem
Kuchařský nůž SUPER GOU 20 cm, červená, Yaxell
12 790 Kč
YAX37100
Kuchařský nůž SUPER GOU YPSILON 20 cm, černá, Yaxell YAX37200
Kuchařský nůž VG10  20,5 cm, s koženým pouzdrem, Forged FORGEDSDV305584
177218 4 kucharsky nuz ajax ze serie 1905 a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
3 574 Kč
FDCK8192222
Kuchařský nůž CLASSIC IKON 20 cm, WÜSTHOF
3 949 Kč
WU459620
Kuchařský nůž PROFESSIONAL "S" 20 cm, ZWILLING
2 903 Kč
ZW31021201
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
DA 7805 21 white
42 000 Kč
GUDEDA780521
177164 3 kucharsky nuz dick ze serie red spirit v delce 21 cm 430cfec933c5108596dd043bdf5e406f
2 618 Kč
FDCK8174721
Kuchařský nůž NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
6 620 Kč
ES515403
Kuchařský nůž RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell
5 790 Kč
YAX36600
Kuchařský nůž LUXURY 20 cm, olive, Laguiole
934 Kč
LAGSDV-301289
Kuchařský nůž GRAND GOURMET 20 cm, WMF
3 241 Kč
WM1880396032
Japonský nůž FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
2 859 Kč –20 %
2 259 Kč
DB428017
177206 2 177206 2 kucharsky nuz ze serie 1905 v delce 21 cm 51c1ce119c27fb4ffa9c22db9e38c7f9
3 193 Kč
FDCK8194721
Čínský kuchařský nůž GOURMET 18 cm, ZWILLING
2 077 Kč
ZW36112181
Kuchařský nůž FOUR STAR® 16 cm, ZWILLING
2 340 Kč
ZW31071161
Čínský kuchařský nůž CLASSIC IKON 18 cm, WÜSTHOF WU467318
145322 kucharsky nuz kineo wmf 20 cm
1 579 Kč –6 %
1 479 Kč
WM1896156032
147761 kucharsky nuz 26 cm zwilling pro
3 891 Kč
ZW38401261
Kuchařský nůž PROFESSIONAL "S" 26 cm, ZWILLING
3 270 Kč
ZW31021261
Kuchařský nůž CLASSIC LINE 20 cm, WMF
1 100 Kč
WM1874666030
Kuchařský nůž OLIVE 20,5 cm, Forged
1 856 Kč
FORGEDSDV305225
177332 177332 sebrakoksmes lr1 vrijstaand
1 856 Kč
FORGEDSDV623378
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž