MIYABI

Japonský nůž na maso GYUTOH 24 cm 4000FC

rukojeť z exotického ebenového dřeva pakka

  • 4 649 Kč
  • dodání cca 30 dnů
Do wishlistu

Varianty produktu:

Další barvy:

Kód: MB33951241
Značka: MIYABI
Série: MIYABI 4000FC
Barva / rozměry: délka čepele 24 cm
Materiál: CRYODUR® – patentované tvrzení čepele
není vhodné do myčky
ručně broušené
rukojeť: Pakkawood
speciální prášková ocel FC-61
symetrický výbrus
vysoká tvrdost čepele 61 HRC

Popis produktu

"Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně."

Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař

Extrémně ostrý japonský nůž GYUTOH je působivý svou stabilní čepelí v autentickém japonském tvaru. Nůž disponuje mimořádnou sílou řezu a je ideální na krájení a plátkování masa. Vyšší hrot je optimální pro kolébkový/klouzavý styl krájení. 24 cm dlouhá čepel, vykrojená záštita a odolná rukojeť osmibokého tvaru padne dobře do ruky a zvyšuje bezpečnost úchopu. Nůž GYUTOH si svou oblibu získal i mezi šéfkuchaři západního stylu vaření.

Specifikace: délka čepele 24 cm

Potěšení z vaření začíná již přípravnými pracemi, kdy hraje nůž bezkonkurenčně hlavní roli. Japonské nože řady MIYABI 4000FC vás budou s grácií provázet všemi rituály přípravy pokrmu. Nože s tradiční rukojetí byly vyvinuty s důrazem na eleganci a maximální praktičnost a bezpečnost.

Čepel nože je vyrobena z FC61 dvakrát tvrzené chromové oceli. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana edge zaručují snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří.

Osmiboká rukojeť poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Ebenové dřevo pakka je díky vysoké vrstevnatosti přirozeně odolné a tvarově stabilní. Ozdobný čep rukojeti je decentní asijsou zdobnou metodou. Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky. Nože MIYABI 4000FC plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.

  • Vyrobeno z dvakrát tvrzené chromované oceli FC61
  • Tvrdost 61 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem/temperování
  • 2vrstvé ostří
  • Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání
  • Autentický, úzký japonský tvar
  • Ostří Katana edge
  • Symetrický výbrus
  • Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
  • Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  • Pohodlná rukojeť z dřeva pakka
  • Osmiboký tvar, impregnované dřevo
  • Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
  • Ozdobný čep
  • Gravírované logo
  • Není vhodné do myčky
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele

Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů, a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.

Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.

Doporučení a údržba:

  • Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
  • Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
  • Zabraňte ohýbání nože
  • Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
  • Chraňte ostří před nárazem
  • Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
  • Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
  • Skladujte nůž na bezpečném místě

KÓD VÝROBCE: 33951-241

O značce MIYABI

MIYABI

Tradiční japonský výrobce nožů Miyabi spojil precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobními postupy a standardy německé společnosti ZWILLING J. A. HENKELS. Výsledkem této vzájemné spolupráce jsou luxusní, krásné a výjimečně ostré nože, stavící na tradici japonského nožířského umění.