MIYABI

Japonský nůž na chléb 24 cm 5000FCD

rukojeť z dřeva Cocobolo Pakka

  • 6 035 Kč
  • skladem 1 ks
    další kusy: na objednávku
Do wishlistu

Varianty produktu:

Další barvy:

Kód: MB34686241
Značka: MIYABI
Série: MIYABI 5000FCD
Barva / rozměry: délka čepele 24 cm
Materiál: chromová ocel – jemný karbid 61 HRC
CRYODUR® – patentované tvrzení čepele
nesmí se umývat v myčce
ručně broušené
rukojeť: dřevo Cocobolo Pakka
symetrický výbrus
vysoká tvrdost čepele 61 HRC

Popis produktu

"Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně."

Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař

Japonský nůž na chléb s dlouhou a dostatečně silnou čepelí je ideální na krájení chleba a pečiva. Vroubkované ostří snadno proniká křupavou kůrkou pečiva, řezy budou čisté a přesné. Nůž pojatý v tradičním praktickém designu je ideální pro každodenní použití ve vaší kuchyni. Pohodlná rukojeť z exotického dřeva skvěle padne do ruky.

Specifikace: délka čepele 24 cm

Potěšení z vaření začíná již přípravnými pracemi, kdy hraje nůž bezkonkurenčně hlavní roli. Japonské nože řady MIYABI 5000FCD vás budou s grácií provázet všemi rituály přípravy pokrmu. Nože s tradiční rukojetí a proměnlivým damascénským vzhledem čepele byly vyvinuty s důrazem na eleganci a maximální praktičnost.

Jádro je vyrobeno z FC61 dvakrát tvrzené chromové oceli. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Damascénský vzhled tvoří dalších 48 vrstev nerezavějící oceli, vzor na každém noži je neopakovatelný. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana edge zaručují snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří.

Rukojeť tvaru D poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Robustní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka je nejen dokonale vyvážená, ale i tvarově stabilní. Tmavý odstín dřeviny vzbuzuje luxusní dojem. Eleganci temné rukojeti umocňují promyšlené dekorativní prvky. Decentní zdobná linka je provedena v červené barvě, která v Japonsku symbolizuje náruživost, upřímnost a nadšení. Jemný detail v podobě mozaikového čepu a nerezové patky s logem, dokreslí atmosféru Dálného východu. Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky. Nože MIYABI 5000FCD plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.

  • Extrémně tvrdé jádro z dvakrát tvrzené chromové oceli FC61
  • Jemný karbid 61 HRC
  • Tvrdost 60 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
  • 49 vrstev oceli
  • Damascénský design čepele – proměnlivý vzor z různých úhlů pohledu
  • Extra zaoblený tvar čepele
  • Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání
  • Autentický, úzký japonský tvar
  • Ostří Katana edge
  • Symetrický výbrus
  • Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
  • Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  • Ergonomická a tvarově stabilní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka
  • Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
  • Nerezová patka s logem
  • Nedoporučuje se umývat v myčce
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele

Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.

Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.

Doporučení a údržba:

  • Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
  • Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
  • Zabraňte ohýbání nože
  • Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
  • Chraňte ostří před nárazem
  • Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
  • Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
  • Skladujte nůž na bezpečném místě

KÓD VÝROBCE: 34686-241

O značce MIYABI

MIYABI

Tradiční japonský výrobce nožů Miyabi spojil precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobními postupy a standardy německé společnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkem této vzájemné spolupráce jsou luxusní, krásné a výjimečně ostré nože, stavící na tradici japonského nožířského umění.