WÜSTHOF

Brusný kámen hrubost 1000/3000 J

  • 1 779 Kč
  • na objednávku
Do wishlistu

Varianty produktu:

Další barvy:

Kód: WU4451
Značka: WÜSTHOF
Barva / rozměry: v 3 cm, š 6 cm, d 20 cm
Materiál: guma
keramika

Popis produktu

Brusný kámen WÜSTHOF vám umožní restaurovat ostří vašeho nože. Broušení za pomoci brusných kamenů je velmi jemné. Kameny jsou vyráběny o různých hrubostech. Brousit začínáme na hrubé straně, leštíme na straně jemnější. Hnědá strana kamene má jemnou zrnitost 1000 J určenou pro odstranění malých škrábanců a broušení tupých nožů. Modrá strana se zrnitostí 3000 J pak slouží pro běžnou údržbu ostří.

Použití:

  1. Před použitím namočte brusný kámen do vody a ponechte ponořený po dobu cca 5 až 10 minut. Pokud se při hýbání s kamenem již neobjevují bublinky vzduchu, kámen již absorboval optimální množství vody a můžete jej z vody vyjmout.
  2. Položte kámen na neklouzavý povrch. Udržujte jej dostatečně mokrý po celou dobu broušení.
  3. Jednou rukou pevně uchopte rukojeť nože, ostřím směrem k tělu. V této poloze přiložte čepel na brusný kámen pod úhlem 15–20°. Volnou ruku umístěte na čepel nože, nad hranu ostří.
  4. Táhněte nožem stejnoměrnou rychlostí nahoru a dolů, při zachování úhlu. Používejte mírný tlak.
  5. Pro broušení druhé strany otočte nůž do takové pozice, kdy ostří směřuje od těla. Opět udržujte úhel 15–20°.
  6. Strany nože je při broušení pravidelně po cca pěti až deseti pohybech střídat, aby docházelo k rovnoměrnému úbytku materiálu.
  7. Pro odstranění "jehly" (tenoučkého kousku oceli vzniklého při rovnoměrném ubírání materiálu z obou stran ostří) nakreslete nožem oblouk vycházející z levého horního kraje brousku k jeho pravému dolnímu kraji. Posléze podržte nůž pod tekoucí vodou, která dočistí ostří. Pečlivě osušte.

KÓD VÝROBCE: 4451

O značce WÜSTHOF

WÜSTHOF

Domovem německé rodinné společnosti Wüsthof je Solingen, město s mnohaletou nožířskou tradicí. Značka zde vyrábí od roku 1814 pomocníky pro krájení té nejvyšší kvality. V jejím širokém sortimentu naleznete nože pro každý kulinářský úkon a také další vybavení do kuchyně.