Zwilling
Zwilling – skvělá značka pro všechny kulinářské nadšence
Zwilling je značka pro profesionální i domácí kuchařské nadšence a je známá svými prémiovými kovanými příbory vyrobenými v německém Solingenu – v „městě čepelí". Nože společnosti jsou uznávány po celém světě a kromě nožů nabízí Zwilling svým zákazníkům kvalitní produkty, jako jsou ocílky, brusky na nože, bloky na nože, příbory, nádobí na vaření, kuchyňské náčiní, kuchyňské nůžky a více.
Zwilling – jednaz nejstarších značek na světě
Zwilling je mezinárodně známá rodinná společnost založená v roce 1731 Peterem Henckelsem, který registruje ochrannou známku značky u cechu nožířů v Solingenu v Německu (což Zwilling dělá jednou z nejstarších značek na světě). Název společnosti znamená „dvojče" a od roku 1731 lze dvojčata (nebo jak někteří rádi říkají „dvojité mužské logo") nalézt na všech produktech ZWILLING J.A. Henckels.
Zwilling získal své první ocenění za kvalitu a design v roce 1851 na světové výstavě v Londýně, což byl jen začátek jeho mezinárodního úspěchu. Po prvním ocenění následovalo druhé v Paříži (1855) a v Chicagu (1893), kde Zwilling získal jedinou medaili na světové výstavě. Následovala další ocenění, ale nebyly to jen nože, kterými byla značka (v té době již přítomná nejen v Evropě, ale i v USA) známá.
Patenty a ikonické vzory Zwiling
V roce 1938 byl společnosti Zwilling udělen patent na nůžky řady „Küchenhilfe" (pomocník do kuchyně), které jsou dodnes zahrnuty v sortimentu jejich výrobků. Jsou to jedny z nejrozšířenějších nůžek na světě, i přes to, že jsou to víceúčelové nůžky TWIN, které jsou nepopulárnějšími nůžkami společnosti Zwilling.
V roce 1939 požádal Zwilling o patent na proces kalení ledem a tato technologie se dodnes používá u čepelí FRIODUR® kalených v ledu, které mají extrémně dobrou retenci, flexibilitu a velkou odolnost proti korozi.
Nejprodávanější řada šéfkuchařských nožů Zwilling Nože ****FOUR STAR s ikonickým designem, který se za více než 40 let nezměnily, byly vyvinuty v roce 1976 a v roce 2008 byla představena řada kuchyňských nožů TWIN 1731 – první z řady nové generace nožů.
Během let značka Zwilling rostla a získala mnoho známých značek, jako je francouzský výrobce nádobí Staub, MIYABI z Japonska nebo italská značka Ballarini.
Poslání a vize Zwiling
Jak již víte, Zwilling je 287 let stará značka s vášní pro vaření a tradici. Zároveň je to ale moderní společnost, která sleduje současné a předvídá budoucí trendy a technologie vaření s cílem poskytovat svým zákazníkům s produkty, které rezonují s jejich životním stylem.
Nože Zwilling a další produkty jsou vyrobeny z oceli a… vášně, za použití kvalitních materiálů a těch nejpokročilejších technologií pro zajištění té nejlepší odolnosti. Posláním značky Zwilling je inspirovat lidi k vaření s každým nožem jako s kusem historie a příkladem pozoruhodného řemesla.
Jak pečovat o své nože Zwilling?
- Nože Zwilling lze mýt v myčce na nádobí, aledoporučujeme je mýt ručně. Pokud nechcete zkrátit jejich životnost a zhoršit jejich retenci. Omyjte nože pod vlažnou vodou jemným neabrazivním mýdlem a hadříkem nebo houbou, která nože nepoškrábe a vždy je okamžitě osušte
- nenechávejte na čepeli kyselá jídla, protože to může způsobit zašpinění a rezivění vašeho nože. Pokud uvidíte rez, odstraňte ji pomocí „Rust Eraser"
- Nože z uhlíkové oceli se v průběhu let změní na tmavě šedé nebo černé. Pokud chcete tuto patinu minimalizovat, vždy, když krájíte vysoce kyselé potraviny, ostří ihned po použití opláchněte a otřete
- s výjimkou sekáčků na maso by nože Zwilling neměly být používány k řezání kostí nebo polo mražených či mražených potravin
- používejte vhodná prkénka na krájení která neztupí ani nepoškodí vaše nože. Používejte dřevěná nebo kvalitní plastová prkénka a neřežte nic na takových površích, jako je porcelán, mramor, žula, dlaždice, porcelán, desky z nerezové oceli a sklo.
Nepoužívejte své nože nesprávně – nepoužívejte je jako šroubováky nebo otvíráky na konzervy, protože by mohlo dojít k ohnutí nebo zlomení čepele. Upozorňujeme, že záruka se nevztahuje na nesprávné použití.