Filetovací nože

16 položek celkem
Nůž na ryby Classic Wüsthof pružný 16 cm
2 359 Kč
WU1030102916
Filetovací nůž PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 390 Kč –17 %
1 971 Kč
ZW31030181
ezgif 1 8fe241dd70
2 040 Kč
ZW31073181
Filetovací nůž Forged Katai 20,5 cm
3 300 Kč
FORGEDSDV620629
Filetovací nůž 16 cm Classic Ikon WÜSTHOF
2 890 Kč
WU4556
Filetovací nůž Forged Olive 20,5 cm
1 710 Kč
FORGEDSDV305164
Filetovací nůž 20 cm Classic WÜSTHOF
2 629 Kč
WU451820
Filetovací nůž Forged Brute 20,5 cm
1 710 Kč
FORGEDSDV304044
Filetovací nůž FK2 de Buyer 18 cm
2 240 Kč
DB428318
Plátkovací nůž SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS Dellinger 19 cm DNGRKHOK8S
Filetovací nůž GO FOR GOLD F.DICK 18 cm
2 340 Kč
FDCK814541880
Filetovací nůž Grand Gourmet PC WMF
2 140 Kč
WM1889586032
vyr 48167103216
1 720 Kč
WU1035047620
Filetovací nůž Gourmet Wüsthof 16 cm
1 300 Kč
WU1035049116
Filetovací nůž MO-V Samura 22 cm
1 500 Kč
SMRSNMVFN
Filetovací nůž Gourmet® 18 cm ZWILLING
1 259 Kč –22 %
981 Kč
ZW36113181

Filetovací nože - s našimi filetovacími noži stáhnete rybu bez problémů z kůže

K čemu se používá filetovací nůž ?

Filetovací nůž je typ kuchyňského nože používaný k filetování. Patří do skupiny vykosťovací nůž a používá se zejména k filetování a přípravě ryb. filetovací nůž se používá k prořezávání kůže, kostí a masa při pitvání ryb.

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože patří do skupiny vykosťovacích nožů, ale jejich pružné a ostré čepele jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou lepší volbou pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

Jak se brousí filetovací nůž ryb?

Pružná čepel filetovacího nože vyžaduje kvůli své pružnosti jiný druh broušení než jiné nože. filetovací nůž se brousí od špičky k patě na rozdíl od ostatních nožů, které se brousí od paty ke špičce.

Chcete-li si pořídit ideální brousek na filetovací nůž, můžete se podívat na naši kolekci brousků na nože.

Jaký je dobrý filetovací nůž?

  • materiál - ujistěte se, že jste si vybrali kvalitní nůž s ostřím, které snadno nerezaví
  • délka čepele - jednou z nejdůležitějších vlastností filetovací nůžje jeho délka. Délka nože by však měla záviset na velikosti ryb, které nejčastěji připravujete. Na větší ryby si vyberte nůž s delší čepelí, na menší úlovky nůž s kratší čepelí
  • tenká a ohebná čepel - vhodná míra ohebnosti čepele vám umožní snadno krájet filé a provádět přesné řezy

Na stránkách Kulina najdete velký výběr prvotřídních filetovacích nožů od známých výrobců, jako jsou Wusthof a Forged a pokud máte rádi ryby, určitě si prohlédněte naši kolekci nožů na lososa a příborů na mořské plody a ryby.

Zde si také můžete přečíst našeho nákupního průvodce, jak vybrat dokonalé nože do kuchyně.

Jak pečovat o filetovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám filetovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž