Škrabky

13 položek celkem
Škrabka na brambory Victorinox černá
190 Kč
VN760733
142061 skrabka na brambory victorinox cerna
190 Kč
VN50103
Škrabka INGENIO K2071814 Tefal
269 Kč –6 %
251 Kč
TEFK2071814
OXO21081 1 OXO21081
Škrabka na rajčata INGENIO K2074014 Tefal
269 Kč –7 %
249 Kč
TEFK2074014
Škrabka na brambory Victorinox oboustranná černá
190 Kč
VN50203
Škrabka na rajčata Victorinox černá
164 Kč
VN76075
OXO11261400 1 OXO11261400
Škrabka na zeleninu Ingrenio Tefal
269 Kč –6 %
251 Kč
TEFK2071014
Škrabka Julienne Duo 80006 Joseph Joseph
249 Kč
JS80006
176834 skrabka 0f2da87ee5957450aedfcc5e19c2483b
174 Kč
FDCK8252500

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.