Škrabky

22 položek celkem
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox oranžová VN760799
Škrabka na zeleninu GREEN TOOL Eva Solo 14 cm zelená ES531512
Škrabka na zeleninu GREEN TOOLS 14 cm, zelená, plast, Eva Solo ES531546
Škrabka INGENIO K2071814 Tefal
269 Kč –6 %
251 Kč
TEFK2071814
OXO21081 1 OXO21081
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox růžová VN760795
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox žlutá VN760798
Škrabka na rajčata INGENIO K2074014 Tefal
269 Kč –7 %
249 Kč
TEFK2074014
Škrabka rovná Duo 80005 Joseph Joseph
229 Kč
JS80005
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox zelená VN760794
OXO11259000 1 OXO11259000
Škrabka na rajčata a kiwi Peeler Victorinox červená VN760791
OXO11261400 1 OXO11261400
Škrabka Julienne Duo 80006 Joseph Joseph
249 Kč
JS80006
OXO11244500 1 OXO11244500

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.