Škrabky

28 položek celkem
Škrabka na zeleninu GREEN TOOL 14 cm, zelená, Eva Solo ES531512
144992 skrabka s pricnou cepeli profi plus wmf WM1872616030
Škrabka na zeleninu, oboustranná, Victorinox
179 Kč
VN50209
Škrabka na zeleninu PRO, ZWILLING
674 Kč
ZW37160021
Škrabka na zeleninu PRO, výkyvná, ZWILLING
615 Kč
ZW37160036
Škrabka na zeleninu, černá, Victorinox
149 Kč
VN760733
144923 skrabka na zeleninu profi plus wmf
456 Kč
WM1871396030
OXO11244500 1 OXO11244500
Škrabka na zeleninu, multifunkční, Fissler
527 Kč
FS00104001000
Škrabka na auto, skládací, Eva Solo
1 201 Kč
ES571160
Škrabka na zeleninu PROFI PLUS , výkyvná, WMF
752 Kč
WM1871556030
Škrabka na zeleninu, nerezová, Victorinox
479 Kč
VN76074
Škrabka na zeleninu, červená, Victorinox
149 Kč
VN76073
Škrabka na citrusovou kůru PROFI PLUS , WMF
492 Kč
WM1871436030
Škrabka na zeleninu INGENIO K2071814, Tefal
259 Kč
TEFK2071814
176834 skrabka 0f2da87ee5957450aedfcc5e19c2483b
151 Kč
FDCK8252500
OXO3121800 1 OXO3121800
Škrabka na zeleninu DUO 80005, Joseph Joseph
221 Kč
JS80005
Nahoru
Další produkty

Škrabky na zeleninu - nezbytný doplněk vaší kuchyně

Co je to škrabka na zeleninu?

škrabka na zeleninu je kuchyňské náčiní, které se používá k loupání ovoce a zeleniny. Je vybaven ostrou čepelí, která klouže po povrchu zeleniny, šetrně oškrábe slupku a ponechá vnitřní dužinu.

Na Kulina vám nabízíme škrabky na zeleninu renomovaných značek, jako jsou např Victorinox, WMF, a Joseph Joseph.

K čemu se používá škrabka na zeleninu ?

Škrabky na zeleninu se používají nejen k odstraňování slupky ze zeleniny, jako jsou brambory, mrkev, lilek, mang nebo máslová dýně.

Lze je také použít k hoblování tenkých plátků čokolády nebo sýra a ke krájení zeleniny na nudličky, které lze použít jako zeleninové těstoviny nebo do salátů.

Mezi nejčastěji loupané druhy zeleniny patří brambory, mrkev, okurky, cukety, jablka a hrušky. Nezapomeňte však, že ne všechny druhy zeleniny je nutné loupat a některé, jako například řepa nebo sladké brambory, mohou být ještě výživnější, když se uvaří a konzumují se slupkou.

Jaké jsou rozdíly mezi Y-Pe a bočním loupačem?

Loupací kleště ve tvaru Y dostaly svůj název podle svého tvaru; vypadají jako písmeno Y. Má dlouhou rovnou rukojeť s čepelí, která je na konci mírně nakloněná. Čepel, která je často vyrobena z nerezové oceli, má rovné, ostré ostří, které se ke konci mírně stáčí. Protože se čepel snadno přizpůsobí tvaru produktu a malé zahnutí na konci pomáhá odstranit případné skvrny nebo očka, jsou loupače ve tvaru Y vynikající pro loupání zeleniny, jako jsou brambory a mrkev.

Naproti tomu čepel bočního loupače je rovnoběžná s rukojetí a loupe zeleninu ze strany. Čepel je často vroubkovaná nebo zubatá, takže je ideální pro loupání zeleniny s tvrdou slupkou, jako je máslová dýně nebo dýně. Obsluha vyžaduje trochu více úsilí než u škrabky Y, protože čepel je kolmá k rukojeti a hůře se s ní prochází zatáčky.

Pokud rádi jíte zeleninu, možná vás zaujme také naše nabídka kuchyňských struhadel a kráječů, elektrických krouhačů a drtičů a kuchyňských robotů.