Pánev na omelety MINERAL B de Buyer 28 cm

Kód: DB561128
Značka: de Buyer
2 299 Kč
Skladem (4 ks)

Pokud milujete omelety a často je připravujete, budete potřebovat pánev, která vám usnadní jejich přípravu - a přesně taková je pánev MINERAL B od francouzských mistrů de Buyer.

  • speciální pánev se zaobleným vnitřním tvarem pro otáčení omelet a jejich snadné nasunutí na talíř
  • speciální povrch na bázi včelího vosku zajistí přirozenou nepřilnavost, která se používáním ještě zdokonaluje (nejedná se o nepřilnavou pánev)
  • vhodná na všechny typy varných desek včetně indukce (není vhodná do myčky na nádobí)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hlavní výhody:

  • speciální pánev se zaobleným vnitřním tvarem pro otáčení omelet a jejich snadné nasunutí na talíř
  • nedeformovatelné náčiní MINERAL B z těžkého železa potaženého včelím voskem - ochranná úprava proti oxidaci
  • včelí vosk také zvyšuje přirozené nepřilnavé schopnosti pánví, které se zlepšují s každým dalším použitím
  • ergonomická nýtovaná rukojeť, zakřivená ve francouzském stylu
  • vynikající tepelná vodivost
  • vhodná na všechny typy varných desek včetně indukce

Dodatečné informace:

  • průměr: 28 cm
  • materiál: ocel
  • není opatřena žádným umělým nepřilnavým povrchem, neobsahuje PFOA ani PTFE
  • bez přidaných chemikálií - šetrné k životnímu prostředí
  • estetické nedokonalosti jsou způsobeny ruční výrobou a nejsou důvodem k reklamaci
  • před prvním použitím si pečlivě přečtěte návod, jak železnou pánev vypálit a jak o ni pečovat - na reklamace způsobené špatným používáním nebude brán zřetel

Jak pečovat o pánve MINERAL B:

  1. Ocelové pánve de Buyer jsou pánve na celý život a mají také celoživotní záruku. Ta se však nevztahuje na reklamace způsobené špatným používáním. Před prvním použitím si proto prosím pečlivě přečtěte návod.
  2. Ocel je přírodní materiál a pánve jsou vyráběny ručně. Mohou mít tedy drobné přirozené estetické nedokonalosti.
  3. Před prvním použitím pánev vybalte z originálního obalu a omyjte houbičkou pod horkou tekoucí vodou. Odstraňte vosk z vnější strany pánve, aby se neznečistila varná deska, následně pánev vysušte.
  4. Pánev tzv. vypalte, na postup se můžete podívat ve videu vpravo. Zapněte plotýnku na maximální výkon a položte na ni pánev. Do pánve nalijte cca 1-2 mm oleje a nechte zahřívat dokud nezačne olej kouřit = vypálení je hotové (během vypalování pánví otáčejte, aby se olej dostal i na vnitřní boky, pánev začne na dně místy tmavnout).
  5. Nechte pánvičku zchladnout a zbytek oleje vytřete ubrouskem či hadříkem, neomývejte, aby zůstal ochranný film a zabránilo se vzniku rzi, pánev je připravena k použití.
  6. Pánev stačí po použití vytřít papírovou utěrkou, naolejovaný povrch pánev chrání. Skladujte na suchém místě.
  7. Mycí prostředky používejte jen výjimečně a NIKDY nedávejte pánev do myčky ani ji nenechávejte odmočit!!!
    Postupné tmavnutí pánve je přirozené, zajišťuje lepší nepřilnavost povrchu. Případně vzniklý rez lze odstranit hrubou stranou houbičky a pak naolejovat, není důvodem k reklamaci pánve.

Ocelová pánev a indukce:

Ocel (železo) je velmi reaktivní vodič tepla a jeho indukční topný výkon je proto výjimečný. Na indukčním vařiči proto prosím dodržujte tyto pokyny:

  • nepoužívejte maximální výkon. I nižší výkon na indukci postačí na skvělé propečení.
  • nepoužívejte funkci booster (rychlý náběh ohřevu)
  • nepřehřívejte pánev, pokud je prázdná

 

How to season a carbon steel pan?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: