Nože na chléb a pečivo

13 položek celkem
145331 nuz na chleba kineo wmf 20 cm
1 410 Kč
WM1896186032
Nůž na chléb PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 589 Kč –26 %
1 912 Kč
ZW31026201
Nůž na chléb 20 cm Ikon WÜSTHOF
4 749 Kč
WU496620
Nůž na chléb 20 cm Classic WÜSTHOF
2 629 Kč
WU4149
Nůž na chléb 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 159 Kč
WU416620
Nůž na chléb 20 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
3 159 Kč
WU4166020
4143a
1 329 Kč
WU1035045720
Nůž na chléb 20 cm s vlnitým ostřím Classic WÜSTHOF WU4128
Nůž na chléb Laguiole Luxury 20 cm olive
940 Kč
LAGSDV-301296
Nůž na chléb Laguiole Premium 20 cm černá
559 Kč
LAGSDV-300978
Nůž na chléb Twin Point Zwilling 20 cm
1 060 Kč –6 %
990 Kč
ZW32326208
147779 nuz na chleb 20 cm zwilling pro
2 689 Kč –20 %
2 138 Kč
ZW38406201
Nůž na chléb Five Star Zwilling 20 cm
2 540 Kč –7 %
2 360 Kč
ZW30046201

Nůž na chleba - nůž do každé kuchyně

Co dělá nůž nůž na chleba?

nůž na chleba je dlouhý nůž se zoubkovaným ostřím. Obvykle je dostatečně pružný a jemný, aby udržel chléb neporušený a zároveň ho nakrájel. Vroubkovaná čepel umožňuje krájet měkký chléb a procházet jeho kůrkou bez zubatých okrajů a bez rozdrcení a zploštění bochníku. Tento typ nože je jedním ze tří základních nožů do každé kuchyně - viz náš dokonalý průvodce nákupem nože zde.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nerezové nože na chléb spolehlivých značek, jako jsou Wusthof, Zwilling nebo WMF. Můžete si také vybrat kované nože na chleba holandské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější nože na chleba zde.

K čemu se používá nůž na chleba ?

nůž na chleba je velmi univerzální a lze ho použít nejen ke krájení chleba. Díky vroubkovanému ostří je ideální pro krájení měkkých (piškotových) i hutných dortů (librových), veškerého ovoce a zeleniny s tvrdou slupkou - rajčat, ananasu, dýně, melounu atd.

Jak nabrousit nůž na chleba?

Nůž na chléb by se měl brousit, ale nemusí se brousit tak často jako kuchařský nůž. Automatický brousek na nože zoubkované brousek na nože neexistuje, takže je třeba brousit ručně. K nabroušení nože s vroubkovaným ostřím budete potřebovat keramickou nebo ocelovou ocílka. Vezměte nůž na chleba, položte jej na tyč a několikrát s ním pohněte nahoru a dolů. Musíte to udělat zub po zubu po celé délce nože a jemně projít tyčí skrz každé vroubkování. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak se starat o nůž na chleba?

Pokud chcete, aby vám nůž na chleba vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž