Kuchyňské mašlovačky a metličky

20 položek celkem
Mašlovačka GREEN TOOLS 19 cm, zelená, silikon, Eva Solo ES531545
Metla PROFI PLUS 32 cm, nerezová ocel, WMF
Akce
840 Kč –20 %
672 Kč
WM1877526030
Mašlovačka 19,5 x 3 cm, silikon, de Buyer
259 Kč –7 %
239 Kč
DB480700N
OXO11362100 1
266 Kč
OXO11362100
Šlehací metla INGENIO, Tefal
319 Kč –6 %
298 Kč
TEFK2071714
OXO74291 1
349 Kč
OXO74291
Šlehací metla GÖMA 20 cm, de Buyer
579 Kč –17 %
480 Kč
DB261020
OXO3128500 1
549 Kč
OXO3128500
Šlehací metla GREEN TOOLS 28 cm, zelená, silikon, Eva Solo ES531544
Mašlovačka INGENIO K2072414 , Tefal
369 Kč
TEFK2072414
Metla ORIGINAL PROFI 20 cm, stříbrná, nerezová ocel, Fissler FS084028200000
Šlehací metla INGENIO K1181714 , nerezová ocel, Tefal TEFK1181714
OXO1050058 1
376 Kč
OXO1050058
OXO1071062 1
375 Kč
OXO1071062

Štětce na cukroví - dodají vašemu pečivu požadovaný šmrnc

Co je to štětec na pečivo?

štětec na pečivo je kuchyňské náčiní, které se používá k roztírání tekutin, jako je žloutek, rozpuštěné máslo, glazury a marinády, a k mazání potravin. Cukrářské štětce mají dřevěnou nebo plastovou rukojeť a štětiny jsou buď přírodní, nebo silikonové (silikonové štětce jsou asi nejoblíbenější).

Na adrese Kulina, nabízíme široký výběr prvotřídních cukrářských štětců od mnoha známých výrobců, mezi něž patří např de Buyer, Zwilling a WMF.

K čemu můžete použít štětec na pečivo ?

Cukrářské štětce se používají k potírání koláčů, dortů nebo jiného pečiva rozšlehaným vejcem, k utěsňování okrajů raviol nebo knedlíků, . Lze ji také použít k polevě koláče sladkou polevou nebo jednoduchým sirupem (na polevu je lepší použít cukrářská špachtle).

Můžete jím také potírat krůtí či jinou pečeni nebo potírat grilované maso BBQ omáčkou. Další nástroje potřebné ke grilování najdete v naší sbírce BBQ náčiní.

štětec na pečivo lze také namočit do vody a použít ho ke stírání krystalků cukru ze stěn hrnec na omáčku při výrobě domácího karamelu nebo cukroví.

Jaké jsou typy cukrářských štětců?

Na Kulina je k dispozici mnoho různých typů cukrářských štětců:

  • Štětce s přírodními štětinami: přírodní štětiny s větší pravděpodobností vytvoří rovnoměrnou vrstvu rozpuštěného másla nebo glazury bez šmouh, tyto štětce jsou složeny ze silikonu nebo nylonu. Jsou jednoduché na údržbu a odolné vůči vysokým teplotám. Dřevěné štětce na pečivo s přírodními štětinami nelze mýt v myčce nádobí.
  • Silikonové štětce: silikonové štětce jsou v posledních letech stále oblíbenější než štětce z přírodních štětin. Jsou odolnější, lze je mýt v myčce nádobí, snadno se čistí a nedrží se v nich vůně ani pachy.
  • Kartáče s dlouhou rukojetí: Tyto štětce mají delší rukojeti, které usnadňují dosah do trouby, a jsou tak ideální pro polévání masa a pečiva v troubě marinádami, omáčkami nebo glazurami.