Kráječe na sýr

7 položek celkem

Kráječe na sýr - umožňují bezproblémové krájení polotvrdých a tvrdých sýrů

Kráječ na sýr - Osthyvel

kráječ na sýr , který se ve švédštině označuje také jako Osthyvel, je typ kuchyňského kráječe určeného speciálně ke krájení polotvrdých a tvrdých sýrů.

Moderní kráječ na sýr vynalezl Thor Bjørklund v roce 1925 v Norsku a jeho konstrukce vycházela z tesařské roviny.

Na Kulina najdete mnoho typů kráječů sýra (včetně těch, které vycházejí z originálního Ostehvelu) od špičkových výrobců, jako jsou Fiskars a Zwilling. Ujistěte se, že vybraný kráječ na sýr odpovídá typu sýra, který chcete krájet, podávat nebo nejčastěji jíst. A pokud jste fanoušky sýra a přidáváte ho do těstovinových pokrmů, můžete se podívat na naši sbírku kuchyňských struhadel, kde najdete skvělá struhadla na sýr.

Které druhy sýra můžete krájet kráječ na sýr?

kráječ na sýr lze krájet několik druhů sýra, např.:

Tvrdé sýry: Pro krájení tvrdých sýrů, jako je čedar, parmezán a gouda, je nejlepší použít kráječ na sýr na kráječ na sýr . Tyto sýry můžete podle svých preferencí nakrájet na silné nebo tenké plátky.

Polotvrdé sýry: kráječ na sýr lze použít i na krájení polotvrdých sýrů, jako je švýcarský sýr, havarti a provolone. Na jejich krájení je třeba vyvinout větší tlak, protože jsou o něco měkčí než tvrdé sýry.

Pro měkké druhy sýrů se podívejte na naši kolekci nožů na sýr, které můžete použít ke krájení a servírování sýra během večeře s přáteli. Pokud chcete svůj francouzský nebo italský výběr sýrů servírovat co nejlépe, podívejte se také na výběr sýrových a tapas prkének, která nabízíme na Kulina.

Jak krájet sýr?

Z plátkového sýra můžete připravit sendviče nebo ho podávat hostům jako svačinu či dezert. Bez ohledu na to, k čemu chcete sýr použít, byste ho měli nakrájet tak, aby vypadal chutně. Zde je několik tipů, jak to udělat:

Umístěte blok sýra na prkénko. Odstraňte a vyhoďte případné obaly, které sýr zakrývají.

Blok sýra nakrájejte na plátky pomocí kráječ na sýr nebo nože. Speciální konstrukce kráječ na sýr zabraňuje jeho přilepení a zajišťuje, aby všechny plátky byly stejně silné. Jedním plynulým tahem ji rozřízněte.

Pokračujte, dokud nenakrájíte dostatek sýra pro hosty. Zbylou část sýra můžete uchovat v lednici na později. Sýr, který chcete podávat, vyjměte alespoň několik hodin před podáváním. Sýr se musí zahřát, aby se uvolnilo jeho plné aroma.