Cukrářské sáčky

4 položek celkem
Sada cukrářských sáčků 40 cm 100 ks de Buyer
909 Kč
DB434840N
Cukrářský sáček de Buyer textilní 40 cm
299 Kč
DB485640N
OXO11231000 1 OXO11231000
Cukrářský sáček na zdobení de Buyer
369 Kč –7 %
340 Kč
DB485946

Cukrářské rukávy - skvělá pomůcka pro milovníky pečení

Co jsou to cukrářské rukávy?

cukrářský sáček na zdobeníáček, někdy označovaný jako"piping bag" nebo "pastry bag", je kuželovitá pomůcka na pečení - sáček s otvorem na samém konci a špičkou na zdobení dortů nebo muffinů, koláčů, sušenek a jiného pečiva. Některé cukrářské návleky jsou jednorázové, některé jsou opakovaně použitelné, a když si koupíte sadu na zdobení včetně cukrářského sáčku, obvykle dostanete také sadu vyměnitelných špiček s různými velikostmi otvorů a perforací pro různé druhy krémových vzorů.

K čemu můžete použít zdobicí sáček?

Existuje několik způsobů použití cukrářského pouzdra, které se pro vás mohou ukázat jako velmi užitečné. Co všechno můžete udělat s pipetovacím sáčkem?

  • zdobení dortů, sušenek a všech druhů pečiva
  • na plechy na pečení vytlačujte těsta, těsta, krémy a šlehané bílky
  • stylizujte svůj pokrm tak, že na talíře nebo talířky vytlačíte pyré z ingrediencí, jako jsou brambory

Jak si vybrat správný sáček a jak ho používat?

Nejdříve si musíte prohlédnout recept, přečíst si návod k pečení a prohlédnout si ilustrace, abyste se mohli rozhodnout, jaký druh špičky pro svůj zdobicí sáček použít.

Na stránkách Kulina, můžete získat obojí - jednorázové i opakovaně použitelné cukrářské rukávy a výběr závisí na receptu a vašich osobních preferencích.

  • jednorázové cukrářské sáčky jsou uživatelsky přívětivější, nemusíte je čistit, a pokud používáte zdobicí sáček jen jednou za čas, je také možné vyrobit si zdobicí sáček z plastového sáčku, který používáte například na mražení.
  • pokud však pečete a zdobíte dorty často, potřebujete hodně krému nebo polevy a chcete používat řešení šetrná k životnímu prostředí, měli byste si vybrat opakovaně použitelný cukrářský sáček na zdobení vyrobený z bavlny nebo nylonu.

Jak se plní cukrářské obaly?

Budete potřebovat velkou sklenici nebo kádinku, abyste mohli přehnout okraje cukrářských rukávů dolů přes horní část velké prázdné nádoby. Tím se udrží na místě, zatímco gumovou stěrkou přendáváte krém nebo polevu z misky do sáčku.

Sáček naplňte asi do dvou třetin. Díky tomu budete mít lepší kontrolu nad množstvím krému, které vytlačíte z pipetovacího sáčku. Aby poleva zůstala na místě, můžete sáček stočit a nahoře zauzlovat.

Na Kulina najdete cukrářské rukávy značky de Buyer, ale také mnoho dalšího příslušenství na pečení, jako jsou formy na pečení, zdobicí a polevové špachtle a dortové servery.