Nebesky dobré brownies

Brownies on Revol Pekoe

 

Brownies jsou čokoládové nebe. Hříšné, svůdné, neodolatelné. I proto jim tak sluší spojení s lesním ovocem, které jim dodá právě onu pověstnou tečku na pikantnosti. Chcete někoho rozmazlit? Brownies jsou pro tento účel jednoduše dokonalé.

Brownies s malinovou omáčkou


Suroviny:

6 velkých vajec
270 g hladké mouky
510 g čokoládových pecek
(nebo čokoláda nakrájená na malé kousky)
170 g holandského kakaa
590 g cukru krupice
340 g másla
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky soli
1 a 1/2 lžičky instantní kávy (volitelné)
20 g vanilkového extraktu

Na omáčku:

400 g mražených malin
120 ml vody
1 lžíce cukru moučka
1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy:

Recept na standardní velký pekáč přes celou troubu (cca 40x30 cm vnější rozměry).
Popsaný postup je v robotovi za použití míchací násady, lze dělat i ručně. Předehřejeme si troubu na 175 stupňů a vymažeme si pekáč olejem.
Do mísy si dáme vejce, kakao, sůl, prášek do pečiva, kávu a vanilkový extrakt. Na nízkou rychlost mícháme, když přestane prášit kakao, zvýšíme rychlost na střed a mícháme minutu do jemna.
V rendlíku si rozpustíme máslo, přidáme cukr a zahříváme do rozpuštění másla (nesmí začít vařit!). Směs je hotová, když se začne lesknout. Přidáme do mísy od robota a minutu promícháme na nízkou rychlost.
Pak přidáme mouku a čokoládu, minutu promícháme. Vznikne spíše pastovitá směs, rozhodně nepoteče.
Přeneseme do pekáče, vyhladíme rovnoměrně po celé ploše a pečeme 30-35 minut. Poté necháme vychladnout! Čerstvé z trouby by se brownies drolily, ale pak budou krásně měkké a vlhké.
Na omáčku si do rendlíku dáme maliny s polovinou vody a cukrem. Přivedeme k varu, pak celou směs protlačíme jemným sítem (semínek a dužiny se zbavíme), vrátíme do rendlíku a přidáme směs škrobu se zbytkem vody. Minutu povaříme. Omáčka nezhoustne, spíše získá příjemnou viskozitu.
Podáváme přelité omáčkou, dozdobené čerstvým ovocem či lyofilizovaným ovocem.

Autor receptu: Recepty od Gregitche

 

tmp

Podáváno na: Revol Pekoe

Revol Pekoe je řada navržená k oslavě umění přípravy čaje. Je holdem vysoké technice a preciznosti v použití materiálu, která spojuje krásu a funkci, gurmánskou estetiku a čisté linie asijské tradice. Kolekce umocní váš zážitek z čaje a je originální jak na pohled, tak na dotek. Vnější povrch je speciálně leštěný, aby při držení v ruce poskytoval měkký a smyslný pocit.