Zapékací mísy a misky
Nádobí do trouby - nezbytný doplněk vaší kuchyně
Co je ideální zapékací mísa?
Zapékací mísa často nazývaná kastrol, pravděpodobně z archaického francouzského slova casse, které znamená malý hrnec na omáčku, je velká hluboká mísa používaná jak v troubě, tak jako servírovací nádoba (z tohoto důvodu je někdy opatřena malými uchy). Je to jeden ze základních kuchyňských nástrojů, který lze použít k různým účelům. Zapékací mísu můžete použít na sladké i slané pokrmy, na dezerty i večeře, zeleninu, maso nebo ovoce. Může sloužit jako náhrada pekáč nebo dokonce zapékací mísy, takže si pořiďte kvalitní zapékací mísa , která vám bude sloužit dlouho a bude dobře vypadat na vaší kuchyňské desce.
Nádobí do trouby je vyrobeno ze žáruvzdorných materiálů, jako je sklo, kov nebo kamenina, které odolávají teplotám 250 °C a jsou vhodné pro použití v troubě.
K čemu můžete použít zapékací mísa ?
Nádobí na pečení lze použít k mnoha kulinářským experimentům, takže kvalitní zapékací mísa vám bude sloužit nejen mnoho let, ale také poměrně často. K vaření můžete použít zapékací misku:
- zapékané pokrmy (makaróny nebo zelenina)
- brambory au gratin
- enchiladas a quiche
- ovocné drobky
- lasagnas
- maso
Na stránkách Kulina najdete převážně keramické, porcelánové a kameninové nádobí do trouby. Pokud hledáte skvělé zapékací mísa , měli byste se podívat na nabídku značky Revol. Zaručujeme vám, že budete ohromeni tvary a barvami jejich keramiky! Legendární nádobí na pečení francouzské značky Emile Henry vyrobené z keramiky HR® (High Resistance), která zajišťuje rovnoměrné šíření tepla a umožňuje dokonalé propečení pokrmu až do samého středu. Jejich retro vzhled a krásné barvy se budou skvěle vyjímat v každé kuchyni a můžete je snadno použít k servírování pokrmů přímo z trouby na stůl a do lednice.
Nezapomeňte používat kovové náčiní, protože může poškrábat vnější vrstvu keramického nádobí!