Grilovací nádobí

30 položek celkem
Pečící kámen pro gril XL Big Green Egg
4 490 Kč
BG401274
ft12 ohneFuesse einzeln
3 690 Kč
PET701492
ft6 ohneFuesse einzeln
2 490 Kč –5 %
2 350 Kč
PET701478
Zelený litinový kotlík oválný Big Green Egg
6 319 Kč
BG117670
BBQ500 COMBO
3 890 Kč
AF10060
ft9 ohneFuesse einzeln
2 920 Kč
PET701485
166580 wok panev 40 cm s bambusovou spachtli big green egg 1
2 640 Kč
BGE120779
pulkruhova litinova plotna big green egg velka 1
2 370 Kč
BGE122988
Profesionální zvedák poklice Petromax
680 Kč
PET730522
Barbecue WOK 480/570/SIDEBURNER Outdoorchef
2 590 Kč –10 %
2 331 Kč
ODCH1821257
pizza kámen
2 190 Kč
ODCH1821195
kos
2 420 Kč
ROS25437
Litinový kotlík s nožičkami FT6 Petromax 7,0 l
2 500 Kč
PET707067
Pečicí kámen pro gril L Big Green Egg
2 720 Kč
BG401014
Litinová aromatizační pánvička Outdoorchef 23 cm ODCH1821171
Steak & Pizza kámen LotusGrill XL
2 099 Kč
LTPZSET380
Pečicí kámen pro gril M Big Green Egg
2 140 Kč
BG401007
pulkruhovy pecici kamen pro conveggtor big green egg 2 BGE121035
Sada pánve a plechu GOURMET SET 480/570 Outdoorchef
1 690 Kč –10 %
1 521 Kč
ODCH1821160
25080 Grill und Maronenpfanne
995 Kč
ROS25080
Nahoru
Další produkty

Grilovací pokrmy - rozšiřte si obzory grilování

Jaké pokrmy z grilu nabízí Kulina?

Na stránkách Kulina nabízíme řadu příslušenství a nádobí pro grilování, které vám umožní rozšířit nabídku grilovaných pokrmů. Mezi produkty nabízenými v této kategorii najdete:

  • grilovací pánve a tácy
  • grilovací desky
  • nádobí pro venkovní vaření - hrnce, konvice a pánve (woky a grilovací pánve)
  • kameny na pizzu

Na grilu lze připravovat širokou škálu pokrmů, od masa a mořských plodů až po zeleninu a dezerty. Grilování nebo vaření na otevřeném ohni propůjčuje potravinám jedinečnou chuť a strukturu a je univerzální metodou přípravy různých surovin. Zde jsou některé druhy pokrmů, které se běžně připravují na grilu nebo na otevřeném ohni:

Maso:

  • Steaky (např. ribeye, svíčková, filet mignon)
  • Burgery a slidery
  • Vepřové kotlety
  • Jehněčí kotlety
  • Kuřecí prsa, stehna a křídla
  • Žebra (baby back, rezervní žebra)
  • Klobásy a párky v rohlíku
  • Kebab (maso na špízu se zeleninou)
  • Dušené maso
  • Pečeně

Mořské plody:

  • Grilované rybí filety (např. losos, pstruh, tilapie)
  • Krevety a garnáti
  • Hřebenatky
  • Humří ocasy
  • Celé ryby (např. brancin, snapper)

Zelenina:

  • Papriky
  • Cukety a další letní dýně
  • Lilek
  • Houby Portobello
  • Kukuřice na koláči
  • Chřest
  • Cibule a pórek

Ovoce:

  • Grilovaný ananas
  • Grilované broskve nebo nektarinky
  • Grilovaný meloun
  • Grilované banány (často se používají do dezertů)

Pizza: Stále oblíbenější je pizza na grilu, kdy se těsto na pizzu připravuje přímo na grilovacím roštu a poté se na něj nanáší omáčka, sýr a další přílohy.

Chleby: Můžete grilovat plátky chleba, bagety nebo chleby a připravit z nich grilované sendviče nebo crostini.

Dezerty:

  • Grilované ovocné špízy
  • Grilovaný dezert quesadillas
  • Grilovaný dort nebo dort s andělskou stravou
  • Grilované s'mores

Přílohy:

  • Grilované brambory (plátky, klínky, alobalové balíčky)
  • Grilované zeleninové směsi
  • Grilované saláty (například grilovaný římský salát)

Globální jídla:

  • Pokrmy ve stylu Tandoori (marinované maso nebo zelenina)
  • Korejské barbecue (např. bulgogi)
  • Kebab z Blízkého východu (např. šiš taúk)
  • Brazilské churrasco (různé druhy masa připravené na špejlích)
  • Argentinské asado (grilované maso)

To je jen několik příkladů pokrmů, které lze na grilech připravovat s použitím speciálního příslušenství. Grilování nabízí širokou škálu kulinářských možností a umožňuje experimentovat s různými chutěmi, kořením a technikami a vytvářet tak chutné a nezapomenutelné pokrmy.

Jaký je rozdíl mezi talíři a hrnci používanými pro grilování a těmi běžnými?

Grilovací nádobí, jako jsou holandské trouby, se od běžného nádobí liší v několika ohledech.

  • Materiál: Grilovací desky a hrnce jsou často vyrobeny ze žáruvzdorných materiálů, které mají dlouhou životnost a jsou určeny pro venkovní použití. Může to být smalt, ocel nebo litina.
  • Povrch - Grilovací desky jsou často opatřeny speciálním povrchem, který má jídlu dodat výrazné grilovací značky. Povrch může být žebrovaný, rovný nebo jejich kombinace.
  • Velikost a tvar - Grilovací desky a holandské trouby jsou k dispozici v různých velikostech a tvarech, aby vyhovovaly různým druhům potravin a konfiguracím grilování. Některé desky jsou dostatečně velké, aby pokryly celý gril, jiné jsou vyrobeny tak, aby se vešly na jeden hořák.

Na stránkách Kulina, můžete zakoupit také další příslušenství ke grilování, jako je grilovací náčiní a grilovací rošty.