Santoku nože

69 položek celkem
Santoku nůž Kiritsuke Dellinger 18 cm
7 499 Kč
DNGRSXL9303
santoku se specialnim vybrusem ze serie 1905 v delce 18 cm cc22748114d0b4c1282b846a1d084541
3 192 Kč
FDCK8194218K
Nůž Santoku Nordic kitchen 18 cm Eva Solo
5 979 Kč –7 %
5 525 Kč
ES515402
Santoku nůž RAN PLUS 16,5 cm, černá, Yaxell
Novinka
5 390 Kč
YAX36601
Nůž Santoku Forged Katai 18 cm
3 410 Kč
FORGEDSDV620711
Santoku nůž ZEN 16,5 cm, černá, Yaxell
Novinka
4 490 Kč
YAX35501
Nůž Santoku Forged Olive 18 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV307427
Santoku nůž SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS Dellinger 17,5 cm DNGRKHOK7S
Nůž Santoku Miyabi 800DP Zwilling 18 cm
6 666 Kč
MB54487181
Santoku nůž SUPER GOU YPSILON 16,5 cm, černá, Yaxell
Novinka
16 990 Kč
YAX37201
Santoku nůž GO FOR GOLD 18 cm, nerezová ocel, F.DICK
3 804 Kč
FDCK8144218K81
Santoku nůž SUPER GOU 16,5 cm, červená, Yaxell
Novinka
12 490 Kč
YAX37101
h128 k
2 999 Kč
DNGRSXLKH128
Santoku nůž RESIN FUTURE 17 cm, červená, Dellinger
2 999 Kč
DNGRH191
Nůž Santoku s výbrusem 14 cm Ikon WÜSTHOF
4 030 Kč
WU4972
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Ikon WÜSTHOF
5 279 Kč
WU4976
142163 nuz santoku s vybrusem victorinox swiss modern 17 cm
2 390 Kč
VN6905017KG
Nůž Santoku s výbrusem 18 cm kolébkový ZWILLING® Pro ZW38418181
Nůž Santoku Forged Olive 14 cm
1 560 Kč
FORGEDSDV305430
Nůž Santoku Forged Katai 14 cm
3 100 Kč
FORGEDSDV620681
Nůž Santoku 18 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 979 Kč –22 %
2 315 Kč
ZW31117181
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Classic WÜSTHOF
3 159 Kč
WU4183
nuz santoku manmosu dellinger 18 cm 1
3 999 Kč
DNGRSXLKH109
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž