Rendlíky
Kastroly - malé, ale nezbytné hrnce do každé kuchyně
Z jakých prvků se skládá hrnec na omáčku?
Kastroly jsou nižší než běžné hrnce, mají menší průměr než kastroly a dlouhou rukojeť jako pánev. Používají se k vaření tekutin na sporáku, zejména pokud vyžadují zahuštění nebo redukci (např. omáčky, rizoto atd.). Dlouhá rukojeť usnadňuje držení hrnce na místě a zároveň míchání tekutiny kuchyňskou lžící.
K čemu používáte hrnec na omáčku ?
Hrnce jsou velmi všestranné a v každé kuchyni nesmí chybět. Lze je použít pro:
- příprava a zahušťování omáček
- vaření malých porcí polévek, dušených pokrmů, dětských jídel, omáček
- příprava potravin, jako je ovesná kaše nebo pudink
- ohřívání malých porcí jídla
- příprava jídla pro jednu nebo dvě osoby
Jaký hrnec na omáčku vybrat?
Na Kulina vám nabízíme široký sortiment pánví ( zde se podívejte na naše nejprodávanější pánve), které jsou vyrobeny z různých materiálů, vyrábějí je spolehlivé značky, jsou k dispozici v různých barvách a jsou určeny pro různé styly interiérů. Pokud si nevíte rady s výběrem hrnec na omáčku , přečtěte si našeho průvodce nákupem hrnců a podívejte se na naše nerezové hrnce z nabídky WMFzwilling, Fissler. Některé z našich hrnců jsou vybaveny poklicí a některé jsou vhodné pro použití v troubě.
Náš tip: Pokud hledáte krásné hrnce do kuchyně, podívejte se na měděné pánve Mauviel, de Buyer nebo Eva solo Vydrží celý život a vypadají velmi elegantně, zejména pokud je zavěsíte na stojan na hrnce. Zde si také můžete přečíst našeho průvodce nakupováním pánví.
Jak se starat o hrnce?
Víte, že většina lidí si koupí sadu hrnců jen dvakrát nebo třikrát za život? Někdy máme tendenci kupovat auto častěji než hrnce! Proto se vyplatí investovat do kvalitních hrnců a těšit se z jejich funkčnosti po mnoho let a při každém vaření. A pokud investujete peníze do kvalitního nádobí, měli byste se o něj také řádně starat. Jak se starat o hrnce a pánve?
- před prvním použitím si vždy přečtěte pokyny výrobce a ujistěte se, že jste hrnec na omáčku nevložili do myčky, pokud to není doporučeno,
- nepoužívejte kovové nádobí, které by mohlo poškrábat povrch hrnců, ale dřevěné nebo silikonové kuchyňské náčiní
- nenechávejte špinavý hrnec na omáčku přes noc nebo ho dlouho namáčejte (zejména pokud je vyroben z nerezové oceli),
- pokud se chcete zbavit skvrn na povrchu nerezového hrnec na omáčku, vyčistěte jej přípravkem na čištění nerezové oceli,
- vyhněte se čištění hrnců s keramickým povrchem ocelovou vlnou,
- ihned po použití vyčistěte železné hrnce a nepoužívejte mýdlo, protože kov je porézní a může absorbovat chuť chemikálií,
- vyhněte se teplotnímu šoku, nedávejte horké hrnce do studené vody apod.
- nevařte v litinových hrncích kyselé potraviny (např. rajčata),
- neukládejte hrnce a pánve s povrchovou úpravou na sebe, protože by mohlo dojít k jejich poškrábání a odštípnutí. Zavěste je na háčky nebo je položte na bok.