Japonské nože

41 položek celkem
158600 japonsky nuz na maso gyutoh 16 cm 6000mct miyabi
7 407 Kč
MB34073161
Japonský plátkovací nůž CHUTOH 16 cm 5000MCD MIYABI
10 720 Kč
MB34372161
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
2 619 Kč
FDCK8175321
Japonský malý nůž SHOTOH 9 cm 5000FCD MIYABI
4 039 Kč –16 %
3 375 Kč
MB34680091
Japonský malý nůž SHOTOH 9 cm 6000MCT MIYABI
5 349 Kč –22 %
4 126 Kč
MB34072091
154070 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 4000fc miyabi
5 469 Kč –16 %
4 560 Kč
MB33951241
Japonský nůž Santoku Victorinox 17 cm
1 980 Kč
VN6852017G
156275 japonsky maly nuz shotoh 11 cm 5000fcd miyabi
4 560 Kč
MB34680111
Japonský sekáčkový nůž NAKIRI 17 cm 4000FC MIYABI
4 990 Kč
MB33952171
Japonský nůž na zeleninu Forged Olive 17,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV305256
154067 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 4000fc miyabi
4 989 Kč –9 %
4 530 Kč
MB33951201
156788 156788 japonsky nuz na maso gyutoh 24 cm 5000fcd miyabi
8 139 Kč –23 %
6 255 Kč
MB34681241
134371 series red spirit yanagiba sashimi knife 24cm dick
2 220 Kč
FDCK8175724
159065 japonsky nuz na maso gyutoh 20 cm 6000mct miyabi
9 029 Kč –30 %
6 255 Kč
MB34073201
Nahoru
Další produkty

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž