Zdravá snídaně s rebarborou

1_3200x1350_ryze

 

KOKOSOVO-RÝŽOVÁ KAŠE

Snídaně by měla být plná energie, zasytit na dlouhou dobu a především dělat radost oku, chutím i našemu zdraví. Tentokrát pro vás máme recept na rychlou rýžovou kaši s osvěžující rebarborou. Rebarbora má detoxikační účinky a její výrazná chuť skvěle doplní hladkou chuť kokosu a rýže. 

Ingredience na 6 porcí

  • Rýžová kaše
    1 hnek dlouhozrné rýže (250g) 
    2 hrnky vody (600 ml) 
    3 hrnky tučného kokosového mléka (900ml) 
    ¼ lžičky soli 
    1 lžička vanilky 
    špetka kardamomu 
    2-3 lžíce rýžového sirupu (alternativa: kokosový nebo javorový javorový)  


    Rebarbora 
    300g očištěné rebarbory  
    ⅓ hrnku třtinového cukru 
    ⅓ hrnku vody 
    šťáva z ½  velkého citrónu 
    špetka vanilky


Postup
Rýži propláchneme ve studené vodě. Přendáme ji do hrnce spolu s vodou, dvěma hrnky kokosového mléka, solí, vanilkou a kardamomem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a vaříme bez pokličky cca 25 minut nebo dokud rýže nezměkne. V průběhu pravidelně promícháváme a přiléváme poslední hrnek kokosového mléka. Těsně před koncem osladíme kaši rýžovým sirupem. Hotová kaše by měla mít mazlavou konzistenci.

Stonky rebarbory očistíme a zbavíme se dřevnaté dolní části. Rebarboru nakrájíme na 2-3cm kostky. 
Všechny ingredience přendáme do menší pánve. Jakmile přivedeme k varu, ztlumíme plotýnku na nejmenší žár a vaříme 5-8 minut. Kontrolujte průběžně měkkost rebarbory. Jakmile se začne rebarbora rozpadat, je to znamení, že začíná být rozvařená. 

2_1460_ryze_v2

V hlavní roli

Rendlík ze série M'stone³ francouzské značky Mauviel  je nejen elegantní, ale především vysoce funkční. Tvrzený třívrstvý nepřilnavý povrch Eclipse zajistí, že se vaše pokrmy nebudou připalovat. Eclipse odolá až 700 000 použitím, narozdíl od běžných nepřilnavých povrchů, které mají životnost pouze kolem 20 000 použití.

CZ_4_1460x1400

 

3_3200_mix_ryze

Doporučujeme

  • Litinová grilovací pánev kulatá černá Ø 22 cm

    Litinová grilovací pánev kulatá černá Ø 22 cm

     

    Staub

    2 350 Kč

    skladem

  • Dřevěná vařečka/lžíce na vaření

     

    Dřevěná vařečka/lžíce na vaření

     

    Staub

    625 Kč

    skladem

  • Mísa s cedníkem velká bílá Prep&Serve™

     

    Mísa s cedníkem velká bílá Prep&Serve™

    na servírování i proplachování

    Joseph Joseph

    765 Kč

    skladem

  • Mlýnek na sůl bukové dřevo 12 cm PARIS uSelect

     

    Mlýnek na sůl bukové dřevo 12 cm PARIS uSelect

     

    Peugeot

    779 Kč

    skladem

600x600_04

O autorech

Petr & Gabi Foodies je mladý pár sympatických food blogerů. V jejich životě hraje jídlo důležitou roli – oba jsou totiž zastánci názoru, že jídlo ovlivňuje stav těla i naši psychiku. S receptem od P&G Foodies se nyní budete na Kulině potkávat pravidelně. Pokaždé v něm najdete pomocníky z našeho obchodu, skvělé nápady Gabi a Petra, a hlavně kvalitní suroviny. Inspirujte se zdravým jídlem plným chutí. www.pgfoodies.com