VÍKENDOVÉ SNÍDANĚ S KATKOU 4

Celý listopad pro vás společně s Katkou Enders, autorkou kuchařky Buddhovy misky, připravujeme zdravé a chutné snídaně! A protože se blíží víkend, připravili jsme opět dva zdravé a jednoduché recepty – rýžovou kaši s maceškou a papájovou kaši. Ať vám chutná!

RÝŽOVÁ KAŠE S MACEŠKOU

 

1

V rýži je nejnižší obsah sodíku, a řadí proto k potravinám obzvlášť vhodným pro lidi s hypertenzí a s kardiovaskulárními chorobami. Kromě toho má vysoký podíl vitaminů B2, B6 a B3 i větší množství vitaminu B1.

2 Ingredience:

  • 200 ml rýže
  • 450 ml studené vody
  • Špetka soli
  • Čajová lžička kokosového cukru (volitelné)
  • Kurkuma
  • Banán
  • Jedlé květiny
 
Postup:
Za stálého míchání vaříme rýži v osolené vodě do měkka a osladíme kokosovým cukrem. Poté přidáme čajovou lžičku kurkumy s banánem a rozmixujeme.
Nakonec kaši ozdobíme jedlými květinami a můžeme podávat. Voilà! Jak snadné!

PAPÁJOVÁ KAŠE

3

Amarantová kaše neobsahuje lepek a najdete v ní tyto živiny a vitaminy: vitamin B1, B2, B3, B5, B6 a E, kyselinu listovou, vápník, měď, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík a zinek.

4 Ingredience:

  • 200 ml amarantových vloček 
  • 400 ml studené vody
  • Špetka soli
  • Papája (kreativnější z vás mohou z papáji vytvořit kuličky pomocí lžičky)
  • Borůvky
  • Máta
  • Vlašské ořechy
 
Postup: 
Vločky povaříme v osolené vodě 4–5 minut. Rozmixujeme část papáji a výslednou směs naneseme na kaši. Přidáme také kuličky z papáji, několik borůvek a mátu. Nakonec přisypeme rozdrcené vlašské ořechy.

Recept na quinoovou kaši s ostružinou či špaldovou se skořicí naleznete zde

TIP. Dolaďte si svou snídani produkty
od značek RevolEva Solo a KitchenAid

PRODUKT_01PRODUKT_02PRODUKT_03PRODUKT_04PRODUKT_05PRODUKT_06

 

Připojené obrázky