VÍKENDOVÉ SNÍDANĚ S KATKOU

Konečně víkend! Žádný budík, žádné brzké vstávání, žádný spěch. Konečně je čas na přípravu pořádné, zdravé a chutné snídaně. Ideální chvíle vyzkoušet recept z kuchařky Buddhovy misky od Kateřiny Enders. A protože víkend má dva dny, máme pro vás hned dva recepty: jeden na sobotu, druhý na neděli. Základem obou receptů je pohanková kaše, kterou si můžete připravit na slaný i sladký způsob. Takže hurá do toho, Katčina kajenská a špenátová varianta už čeká jen na vás.

KAJENSKÁ KAŠE

 

01

V pohance najdeme vitamin C, B, rutin, licitin, železo, hořčík a mangan. Vysoký obsah rutinu zajišťuje tělu dobrý stav cévního systému, a proto je pohanková kaše doporučována lidem s onemocněním křečových žil.
A také celiakům, protože neobsahuje žádný lepek.

02 Ingredience:

  • 200 ml pohanky 
  • 400 ml studené vody
  • Špetka soli
  • Hrst jahod
  • Kokosové mléko/cukr
  • Špetka kajenského pepře
  • Snítka rozmarýnu
 
Postup:
Za důkladného míchání povaříme pohanku 4–5 minut. Poté osolíme a necháme dojít v misce. Část jahod rozmixujeme s kokosovým mlékem, nebo s kokosovým cukrem, a následně smícháme s pohankou.
Výslednou kaši pak posypeme kajenským pepřem a ozdobíme nakrájeným zbytkem jahod. Pro lepší aroma ještě přidáme snítku rozmarýnu a můžeme podávat.
Nechte si chutnat!

ŠPENÁTOVÁ KAŠE

03

04 Ingredience:

  • 200 ml pohanky 
  • 400 ml studené vody
  • Špetka soli
  • Banán
  • Borůvky
  • Hrst čerstvého špenátu
  • 4 pekanové ořechy
 
Postup:
Za důkladného míchání povaříme pohanku 4–5 minut. Opět osolíme a necháme dojít v misce. Banán nakrájíme na tenké plátky a spolu s borůvkami a lístky špenátu jím pohankovou kaši ozdobíme.
Nakonec kaši posypeme nastrouhanými a rozdrcenými pekanovými ořechy.
Přejeme dobrou chuť!

TIP. Dolaďte si svou snídani produkty
ze sérií značky Eva Solo – Legio Nova grey a Globe.