Titanová pánev na indukci 22 x 22 cm Saphir Lite WOLL

Kód: WL622SLI
Značka: WOLL
2 099 Kč
Vyprodáno

Detailní informace

Detailní popis produktu

Důležité! Vaření v nádobí WOLL je jako umění, které se vám při správném postupu odvděčí těmi nejlepšími díly. Přečtěte si proto instrukce společnosti WOLL k jejich správnému použití, které najdete na konci tohoto popisu. ↓↓↓

Vysoce kvalitní nepřilnavé titanové pánve Saphir Lite německé značky WOLL jsou ideální pro zdravé a energeticky úsporné vaření bez tuku nebo s jeho minimálním množstvím. Výhodou série Saphir Lite je nižší hmotnost, rychlý přenos tepla po celé ploše pánve a mimořádně odolný safírový nepřilnavý povrch, který snese mytí v myčce nádobí a použití například i kovového kuchyňského náčiní.

Pánve Saphir Lite jsou opatřeny robustními rukojeťmi z tepelně odolné syntetiky. Jejich prohnutý a na spodní straně mírně vypouklý tvar byl navržen v souladu s ergonomií, vysoce kvalitní materiál pak umožňuje použití pro zapékání v troubě, až do 250 °C. Rukojeti jsou navíc opatřeny otvorem pro zavěšení.

WOLL profesionální lité produkty jsou nyní synonymem prvotřídní kvality. Pyšní se dlouhotrvajícími nepřilnavými povrchy, vkusným designem a nejlepšími možnými výsledky vaření.

Série Saphir Lite

  • Kvalitní titanové nádobí pro každodenní použití, patentovaná výroba
  • Odlévané ručně, z jednoho kusu pro vyšší mechanickou i tepelnou odolnost
  • Kombinuje řemeslné zpracování s inovačními technologiemi
  • Robustní, tvarově stálé, pro svou kvalitu vhodné i pro profesionální kuchaře
  • Extra rezistentní nepřilnavý povrch tvrzený částicemi safíru
  • Odolný proti poškrábání, vyroben bez PFOA, určen pro zdravé vaření bez tuku
  • Díky vysoké odolnosti povrchu lze použít i kovové kuchyňské náčiní
  • Odolá teplotám až 250 °C, vhodné i pro smažení při vysokých teplotách
  • Cca 8 mm silné dno z hliníku a feromagnetické oceli vyráběné speciálně pro WOLL
  • Rychlý přenos tepla po celém povrchu pánve
  • Lze použít na všech druzích tepla včetně indukce
  • Spoří až 1/3 energií oproti tradičnímu nerezovému nádobí
  • Zesílené okraje pro lepší odolnost proti nárazům
  • Navržené pro snadné vylévání bez odkapávání
  • Ergonomické rukojeti ze syntetiky, vhodné pro zapékání v troubě
  • Otvor v rukojeti pro možnost zavěšení nad pracovní desku
  • Nádobí se velmi snadno čistí, lze jej mýt v myčce nádobí

Použité technologie a materiály

WOLL profesionální lité výrobky zastupují produkty "Made in Germany" vyrobené při nejvyšší kvalitě zpracování. Ta je během procesu výroby nádobí také průběžně kontrolována. Technologie, které společnost WOLL používá, jsou navíc šetrné vůči životnímu prostředí, mají nízké emise oxidu uhličitého. Všechno nádobí WOLL z vysoce kvalitní kultivované hliníkové slitiny je lité ručně, čímž se odlišuje od běžné anonymní tovární výroby. Pomalé ruční lití totiž předchází vzniku vzduchových kapes, které snižují kvalitu materiálu.

Na vzniklý hliníkový odlitek je naneseno ještě několik vrstev pro vyšší nepřilnavost a odolnost nádobí. Předtím však dochází k několikanásobnému zbrušování jeho povrchu pískováním. Tělo pánve či hrnce je v dalším kroku tvrzeno částicemi titanu a vypalováno plasmovou tryskou při extrémní teplotě přesahující 20 000 °C. Nádobí je tak tvarově stálé a odolné proti mechanickému poškození. Druhá vrstva chrání proti korozi materiálu, třetí pak zajišťuje vynikající antiadhezní vlastnosti. Poslední svrchní tvrzená vrstva je nepřilnavá, tvrzená za pomoci částic safíru, druhého nejtvrdšího nerostu naší planety. Pro své výjimečné vlastnosti je chráněná výrobním tajemstvím. Unikátní metoda výroby indukčního plátu z feromagnetické oceli zajišťuje rovnost dna a rychlé a rovnoměrné zahřátí pánve bez tepelných ztrát.

Vysoce kvalitní nepřilnavý povrch odolá díky speciálnímu výrobnímu procesu i mytí v myčce nádobí nebo dokonce použití kovových kuchyňských nástrojů. (Pro delší životnost vašeho nádobí však doporučujeme použití šetrnějšího dřevěného nebo silikonového náčiní.) Speciálně tvrzený nepřilnavý povrch společnosti WOLL se osvědčil pro zdravé vaření s malým množstvím tuku, či případně bez něj. Je bezpečný a neobsahuje PFOA. Výsledné pokrmy jsou tak bohaté na vitamíny. Díky teplené odolnosti až do 250 °C je vhodný nejen pro choulostivé potraviny, ale i ke smažení při vysokých teplotách. Nádobí Saphir Lite také velmi dobře odolává teplotním šokům, lze jej dokonce prudce zahřát bez použití tuku. Díky nadstandardním nepřilnavým vlastnostem se nádobí velmi snadno čistí.

Instrukce společnosti WOLL ke správnému použití nádobí WOLL

Nádobí WOLL-Profi-Guss je velmi rychle horké, proto je důležité dodržovat správnou teplotu při smažení.

Když smažíte nebo pečete na tuku či na oleji, nádobí WOLL-Profi-Guss pořádně rozehřejte:

  • Prázdnou nádobu WOLL-Profi-Guss zahřejte krátce na nejvyšší stupeň. Vysoce kvalitní dno se ohřeje velmi rychle a rovnoměrně.
  • Včas ztlumte na požadovanou teplotu a přidejte tuk nebo olej a suroviny k pečení.
  • Udělejte test vařečkou: abyste poznali, že má tuk nebo olej správnou teplotu, podržte suchou rukojeť dřevěné vařečky v tuku. Utvoří-li se kolem malé bublinky, je tuk dostatečně horký. Nemělo by se z tuku začít kouřit, protože pak už se začíná pálit.

Nádobí WOLL-Profi-Guss se ale také díky vysoce kvalitnímu nepřilnavému povrchu skvěle hodí pro úpravu např. masa bez tuku:

  • Při smažení masa bez tuku zahřívejte Vaše nádobí WOLL-Profi-Guss přibližně 2 1⁄2 minuty na nejvyšší stupeň. Vyzkoušejte, zda je pánev správně rozehřátá: namočeným prstem ukápněte několik kapek vody do nádobí - jestliže kapky na dně "tančí", má pánev správnou teplotu, pokud ihned zmizí, nádoba WOLL-Profi-Guss je již příliš horká.
  • Nyní můžete přívod tepla asi o třetinu zmírnit.
  • Maso musí mít před zahájením tepelné úpravy pokojovou teplotu.
  • Nyní vložte maso do nádobí WOLL-Profi-Guss - maso k němu nejdříve mírně přilne.
  • Až se lehce ode dna uvolní, obraťte jej a osmažte jej zprudka také z druhé strany.
  • Potom maso opékejte nebo pečte, dokud nedosáhne stupně propečení, jaký vám vyhovuje. Krvavé: maso neklade při stisknutí žádný odpor; středně propečené: mírný odpor; propečené: při stisknutí se maso téměř neprohne.
  • Nechte maso po upečení ještě asi 5 minut odpočívat v troubě při teplotě 90 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

✓ Proslulá německá rodinná firma
✓ Specialista na ruční výrobu nádobí z litého hliníku
Vysoká odolnost, perfektní tepelné vlastnosti
✓ Nepřilnavé titanové pánve

104430

Inovativní pánve a nádobí z litého hliníku od německé společnosti Woll jsou mezi kuchaři proslulé pro svou vysokou kvalitu a odolnost. Od roku 1979 je značka vyrábí ve městě Saarbrucken v malém množství a výhradně ručně.

Již několik desetiletí patří pánve a nádobí německé rodinné firmy Woll mezi to nejlepší, co je na trhu k dostání. K výrobě používá značka inovativní technologii spočívající v pomalém ručním odlévání nejkvalitnějšího hliníku do forem. Díky tomu získávají produkty Woll vysokou odolnost a ideální parametry pro správné vedení tepla. Tímto způsobem výroby mimo jiné plní značka i svůj dlouhodobý cíl, neboť tak minimalizuje dopad produkce na životní prostředí. Vlajkovou lodí celého portfolia je jednoznačně luxusní nepřilnavá titanová pánev s revoluční odnímatelnou rukojetí, kterou můžete použít i v troubě.