Svěží večeře s lososem

1_3200x1350

Lososové karbanátky s kadeřávkovou palačinkou

Bez lepku | Oběd | Večeře

Pokud patříte mezi fanoušky ryb a speciálně lososa, určitě vás potěší netradiční recept z této oblíbené ryby. Taky se většinou uchýlíte k tomu filet lososa opéct nebo strčit jednoduše do trouby? Tentokrát tomu tak nebude, zdravé karbanátky jsou svěží obměnou. Jako přílohu nám Gábina z P&G Foodies připravila dresink a kadeřávkové palačinky. Ideální způsob, jak zpracovat zdravou zeleninu, tak aby to (malí) strávníci ani nepoznali.

Lososové
karbanátky

Příprava 15 min / vaření 15 min
4 porce

  • 400 g lososa
  • 1 limetka
  • 1,5 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce rýžové mouky
  • 2 lžíce pažitky
  • 1 bílek
  • ½ lžičky soli
  • pepř
  • chilli

2_1460x1400

Postup

Filety lososa zbavíme kůže a nakrájíme na 0,5 - 1cm kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. V malé misce promícháme všechny ingredience, kostky lososa, kůru z celé limetky, šťávu z ½ limetky, 1 lžičku dijonské hořčice, vrchovatou lžíci rýžové mouky, pažitku, bílek, sůl, pepř a chilli. Na velké pánvi si rozpálíme ghí máslo. Prsty vytvoříme malé karbanátky, které smažíme z každé strany cca 3-4 minuty. Karbanátky spolu s dresinkem podáváme s libovolnou zeleninou v kadeřávkové palačince. Doporučujeme začlenit fermentovanou zeleninu.

3_1460x1400

Dresink

  • 150 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička wasabi
  • šťáva z limetky
  • lžíce nasekaného koriandru
  • sůl
  • pepř
  •  
  • V malé mističce smícháme řecký jogurt s wasabi.
    Dochutíme šťávou z limetky, koriandrem, solí a pepřem.

Kadeřávkové
palačinky

bez lepku / svačina / oběd / večeře

  • 80 g listů kadeřávku
  • 150 g pohankové mouky
  • 300ml rostlinného mléka
  • 2 vejce
  • 100ml vody
  • hrst bylinek (bazalka, trošku tymiánu)
  • ½ lžičky soli
  • pepř
  • ghí máslo na smažení

4_1460x1400

Postup

Listy kadeřávku otrháme od stonků. Omyjeme. Všechny ingredience přesuneme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Na pánvi si rozpálíme kousek ghí másla. Rovnou z nádoby mixéru lijeme těsto na pánev a smažíme krátce z obou stran.

Doporučujeme

  • Hrnec 20 cm FUSIONTEC červený

    Novinka

    Hrnec 20 cm FUSIONTEC červený

    skleněná poklice

    WMF

    3 859 Kč

    skladem

  • Titanová pánev Ø 32 cm Diamond Lite

     

    Titanová pánev Ø 32 cm Diamond Lite

    6vrstvý materiál, s diamantovým nepřilnavým povrchem a pevnou rukojetí

    WOLL

    2 209 Kč

    skladem

  • Nůž na maso 23 cm EPICURE

     

    Nůž na maso 23 cm EPICURE

     

    WÜSTHOF

    3 999 Kč

    skladem

  • Mělký talíř Mio krémový

     

    Mělký talíř Mio krémový

     

    Blomus

    426 Kč

    skladem

V hlavní roli

Špičkové nepřilnavé titanové pánve Diamond Lite německé značky WOLL jsou díky speciálnímu nepřilnavému povrchu ideální pro zdravé a energeticky úsporné smažení bez tuku nebo s jeho minimálním množstvím. Kromě mimořádně odolného nepřilnavého povrchu oceníte velmi rychlý přenos tepla po celém povrchu pánve, takže jídlo se propéká dokonale rovnoměrně až ke krajům. Odnímatelná rukojeť se hodí hlavně pro další zapékání nebo gratinování. Začněte na sporáku a jídlo pak zapečte v troubě. Ideální pro přípravu steaků, hamburgerů a ryb.

5_1460x1400_CZ

600x600_04

O autorech

Petr & Gabi Foodies je mladý pár sympatických food blogerů. V jejich životě hraje jídlo důležitou roli – oba jsou totiž zastánci názoru, že jídlo ovlivňuje stav těla i naši psychiku. S receptem od P&G Foodies se nyní budete na Kulině potkávat pravidelně. Pokaždé v něm najdete pomocníky z našeho obchodu, skvělé nápady Gabi a Petra, a hlavně kvalitní suroviny. Inspirujte se zdravým jídlem plným chutí. www.pgfoodies.com