ZWILLING

Špikovací nůž 12 cm ZWILLING® Diplôme

  • 4 329 Kč
  • skladem 1 ks
    další kusy: na objednávku
Do wishlistu

Varianty produktu:

Další barvy:

Kód: ZW54202121
Značka: ZWILLING
Série: ZWILLING Diplôme
Barva / rozměry: délka čepele 12 cm / 4 1/2"
Materiál: chromová ocel – jemný karbid 61 HRC
FRIODUR® – patentované tvrzení čepele
ručně broušené
rukojeť: plast
SIGMAFORGE® – vykován z jednoho kusu oceli
vysoká tvrdost čepele 61 HRC

Popis produktu

Špikovací nůž ZWILLING® Diplôme je malý, lehký a všestranný nůž s jemným ostřím a středně špičatou čepelí. Hodí se pro špikování a přípravu masa, loupání, krájení, čištění, případně zdobení ovoce a zeleniny.

Série ZWILLING® Diplôme

  • Krásné nože se špičkovým výkonem vyrobené v Japonsku
  • Mísí v sobě inovativní německé technologie a japonské know how
  • Vyrobeno ve spolupráci s mistry šéfkuchaři Le Cordon Bleu
  • Ostrý úhel hrany 20° pro originální japonskou ostrost
  • Ergonomická rukojeť se třemi nýty pro bezúnavnou práci
  • Speciální tvar záštity se zkráceným kováním
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Čepel z vysoce kvalitní oceli vyrobená s japonskou precizností
  • Speciální ocel FC-61 pro extrémně přesný a jemný řez
  • Vysoká tvrdost cca 61 HRC podle Rockwella
  • Honbazuke – unikátní třífázové japonské ruční broušení a honování
  • Doporučujeme ruční mytí, kvalitní nože nejsou vhodné do myčky nádobí

Série nožů ZWILLING® Diplôme byla vyrobena v moderním designu s jemnými liniemi. Obzvláště vyvedený je dynamický tvar rukojeti. Svými třemi nýty odkazuje na tradici klasických kovaných nožů, zároveň však promyšleným tvarem záštity, který svým sklonem následuje zkosenou patu rukojeti, dodává celku na modernitě. Ergonomická rukojeť s bezespárým zpracováním zajišťuje velmi pohodlný úchop pro bezúnavnou práci.

Díky elegantním liniím, excelentnímu řezu a komfortnímu úchopu si nože ZWILLING® Diplôme oblíbíte již od první minuty jejich používání. Jde o výjimečné, velmi ostré nože s dlouhotrvajícím ostřím vhodné pro začátečníky i profesionály vyvinuté ve spolupráci se světoznámou kuchařskou školou Le Cordon Bleu. Nože tak odpovídají vysokým nárokům mistrů šéfkuchařů.

Použité technologie a materiály

Jádro je vyrobeno z FC-61 dvakrát tvrzené chromové oceli. Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus zaručuje snadný průnik surovinami.

Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý celkový úhel 20° poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Tvar kolébky pomáhá intuitivně používat nůž pro snadné a přesné řezání.

Záštita je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli, zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože. Kování na záštitě bylo u nožů ZWILLING® Diplôme zkráceno pro pohodlnější úchop a větší obratnost nože.

Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Průběžná stopka je plně skryta. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií.

Údržba nožů ZWILLING

Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

Broušení nožů ZWILLING

Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ZWILLING® Diplôme jsou vhodné brusné kameny TWIN Stone Pro a TWIN Finishing Stone Pro. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce – zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V případě potřeby můžeme také doporučit nožířství se zkušenostmi s broušením nožů značky ZWILLING v Praze.

KÓD VÝROBCE: 54202-121

O značce ZWILLING

ZWILLING

Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.