-10 %

Produkt se už neprodává

Servírovací pánev Ø 28 cm Tevera CeraProtect®

s nepřilnavou vrstvou CeraProtect®

Zavolejte nám na 800 112 212 nebo napište, poradíme vám.

Popis produktu

Německá společnost Silit představuje pánve Tevera CeraProtect® vyrobené ze speciální slitiny hliníku vhodné na indukci. Pánve jsou potažené nepřilnavou vrstvou na minerální bázi CeraProtect®. Promyšlená kombinace materiálů přispívá k optimálnímu vedení tepla při smažení a vaření. Pánve jsou tedy energeticky úsporné, trvanlivé a odolné proti oděru. Silit poskytuje na nepřilnavou vrstvu CeraProtect® prodlouženou záruku 5 let!

Servírovací pánev Tevera CeraProtect® se pyšní robustním tělem, dokonalou stabilitou a správně vyváženou tloušťkou materiálu zabraňující deformaci pánve při vysokých teplotách. Při jejím používání oceníte vysokou energetickou účinnost i ergonomická ucha ze speciálního velmi kvalitního plastu.

Pánev Tevera s nepřilnavým povrchem CeraProtect® může být rozpálena až do 400 °C. Tato extrémně vysoká tepelná odolnost pánve zajišťuje maximální zabezpečení proti poškození z přehřátí. Zároveň se nemusíte obávat výparů při jejím zahřátí nad 250 °C, je totiž vyrobena bez PTFE.

Díky tvrdé nepřilnavé vrstvě CeraProtect® je pánev nanejvýše vhodná pro úpravu jídel s minimálním množstvím tuku. Extrémní nepřilnavost využijete při smažení choulostivých potravin jako zeleniny nebo vajíček. Jídlo se nepřichytává, klouže po hladkém povrchu bez použití kuchyňského náčiní. Díky tomuto hladkému povrchu se také velmi snadno čistí. Postačí k tomu houbička, běžný mycí prostředek a teplá voda.

Servírovací pánev Tevera CeraProtect® ve stručnosti:

  • Ze speciální hliníkové slitiny vhodné na indukci
  • S nepřilnavou vrstvou na minerální bázi CeraProtect® bez PTFE a PFOA
  • Kombinace materiálu je tvrdá, odolná proti opotřebení, odolá teplotám až do 400 °C
  • Díky hladkému povrchu se snadno čistí
  • Důmyslný okraj pro pohodlné vylévání bez rozlití
  • Ergonomická ucha ze speciálního, velmi kvalitního plastu
  • Vhodná pro všechny zdroje tepla včetně indukce
  • Nádobí s nepřilnavým povrchem není vhodné do myčky nádobí

Upozornění:

K čištění pánve nepoužívejte abrazivní (brusné) houbičky či kartáče ani abrazivní čistící prostředky.

Tipy na smažení:

Oleje lisované za studena nejsou vhodné pro smažení na nepřilnavém povrchu, protože jsou při vyšších teplotách nestabilní a jejich složky by se mohly napojit na nepřilnavý povrch a omezit tak jeho nepřilnavé vlastnosti.

Másla či margaríny by se neměly zahřívat na více než 150 °C (margarín cca 170 °C). Hodí se např. pro smažení vajec, palačinek, obalovaných potravin či ryb. Tuk pozvolna zahřívejte, až se objeví malé bublinky, snižte příjem tepla, počkejte až tuk vybublá. Poté můžete začít smažit.

Milovníkům vaření doporučujeme pro smažení přepuštěné máslo. Neobsahuje vodu a bílkoviny, hodí se pro jemné smažení i pro restování při vysokých teplotách 190 °C – 210 °C. Má specifickou chuť a odlišné vlastnosti od běžného stolního másla.

Běžně používané rostlinné oleje, např. řepkový, slunečnicový, či smíšené oleje, vydrží smažení při vysokých teplotách 190 °C – 220 °C. Hodí se pro smažení či fritování většiny potravin, především pak pro restování masa. Při jejich používání ohlídejte, aby nebyl zbytečně přepalován. Pokud olej začne kouřit, je rozpálen na příliš vysokou teplotu.

Ztužené rostlinné tuky také vydrží vysoké teploty 190 °C – 220 °C. Obvykle jsou prodávány v blocích, snadno se porcují. Jsou ideální pro smažení dozlatova. Hodí se pro smažení moučných pokrmů (např. palačinek) a obalovaných potravin (řízků).

KÓD: SL1928473401

Zobrazit celý popis produktuSkrýt celý popis produktu