Kód: RT50005
Značka: Römertopf
Série: Römertopf Jubiläum
Barva / rozměry: přírodní hlína / d 38,5, š 28,5, v 19 cm, V 5 l, hmotnost 4,2 kg
Materiál: glazované
hliněné
vhodné do mikrovlnné trouby
vhodné do myčky
vhodné na zapékání

Popis produktu

Originální římský hrnec Jubilee německého výrobce RÖMERTOPF® je vysoce funkční pomocník k přípravě zdravých pokrmů i krásný kousek pro servírování z kuchyně rovnou na stůl. Dvojdílný pekáč ze speciální pálené hlíny vám umožní upéci šťavnatou pečeni, dozlatova vypečené kuře s jarní zeleninou, rybí a zeleninové pokrmy, zapečené těstoviny, různé nákypy či populární ovocný crumble. To vše v jediné nádobě, díky čemuž šetříte čas strávený vařením a následným mytím nádobí.

Tajemství přípravy pokrmů v římském hrnci tkví v uvolňování horké páry během pečení. Trik spočívá v namočení víka před samotným pečením na cca 15 minut do studené vody. Díky tomu lze připravovat pokrmy téměř či zcela bez tuku, jelikož se přirozeně pečou / dusí ve vlastní šťávě. Spodní část pekáče je ošetřena neporézní glazurou, která během dlouhého, pozvolného pečení uchovává v nádobě potřebnou vlhkost. V nádobě se koncentrují všechny chutě a aromata a je zachováno maximum vitamínů a minerálů. Díky glazované části se pekáč velmi snadno čistí, je odolný vůči bakteriím a nežádoucím pachům.

Šetřete kalorie i čas strávený v kuchyni! Příprava pokrmů v římském hrnci i jeho údržba je opravdu snadná. Výborné tepelné vlastnosti zaručují, že při servírování na stole zůstává jídlo dlouho teplé. Římský hrnec je nepřehlédnutelným doplňkem vaší kuchyně či jídelny, který můžete při správném zacházení používat celý život, den co den.

  • Pečení, vaření a dušení na přírodní bázi
  • Zdravá příprava pokrmů s minimem tuku či zcela bez něj
  • Uchovává všechna aromata, chutě, vitamíny i minerály
  • Vyrobeno ze speciální pálené hlíny
  • Čistě přírodní materiál má perfektní funkční vlastnosti
  • Neobsahuje žádné škodlivé chemické látky
  • Hluboký spodní díl a vysoké víko s dekorativním reliéfem
  • Pro veliké porce pokrmů bez rizika přichycení na horní straně
  • Robustní provedení, perfektně rozvádí i udržuje teplo
  • Lze používat také v mikrovlnné troubě např. pro ohřívání jídla
  • Víko bez glazury umožňuje přípravu pokrmů v horké páře / ve vlastní šťávě
  • Glazovaná spodní část je odolná vůči bakteriím a pachům
  • Porézní glazura udržuje v nádobě potřebnou vlhkost
  • Šťavnatější, jemnější pokrmy oproti přípravě v neglazovaném pekáči
  • Glazura je 100% zdravotně nezávadná
  • Pekáč se velmi snadno čistí
  • Lze mýt v myčce nádobí
  • Při správném používání celoživotní trvanlivost
  • Originál, made in Germany

Návod k použití římského hrnce:

  • Pekáč s poklicí před prvním použitím řádně omyjte a osušte.
  • Před každým použitím namočte neglazované víko pekáče na 10 až 20 minut do studené vody. Po vyjmutí z vody víko otřete a glazovanou spodní část pekáče naplňte připravenými surovinami.
  • Pekáč s poklicí vždy vkládejte do studené trouby. U elektrické trouby stačí nařídit příslušnou teplotu, u trouby plynové je nutné teplotu postupně zvyšovat. Pekáč se bude postupně zahřívat a potraviny se začnou péci.
  • Pokrmy se dusí ve vlastní šťávě pomocí horké páry, která se při procesu pečení uvolňuje z namočeného víka.
  • Glazovaná spodní část pekáče udržuje dostatečnou vlhkost v nádobě po celou dobu pečení. Pokrmy jsou šťavnaté a jemné.
  • V případě libového masa bez tuku doporučujeme přidání malého množství tekutiny, aby nedošlo k vysušení masa.
  • Doba pečení v římském hrnci bývá delší než v běžných nádobách, po celou dobu však není nutné do procesu pečení nijak zasahovat (dolévat tekutinu, obracet potraviny, míchat apod.). Pro ušetření energie i času můžete v hrnci současně připravovat pokrm včetně přílohy.
  • Římský hrnec lze používat pro ohřívání potravin v běžné i v mikrovlnné troubě – stačí opět jen namočit poklici.
  • Po vyjmutí pekáče (nebo víka) z trouby je nutné nádobu odkládat vždy na dřevěnou, silikonovou nebo látkovou podložku, nikdy na chladné místo nebo povrch. Náhlé ochlazení by mohlo způsobit prasknutí pekáče.
  • Nikdy pekáč nepokládejte na přímý plamen nebo elektrický sporák.
  • Pekáč myjte běžnými mycími prostředky, bez použití drsných žínek, drátků a hrubých prášků. Římský hrnec je vhodný do myčky nádobí.
  • Glazovaná spodní část pekáče není nepřilnavá, ale hladký povrch se velmi snadno čistí. Připečené pokrmy snadno odstraníte namočením pekáče na 30 minut do vody a následným očištěním houbičkou nebo kartáčkem.
  • Při skladování nikdy neuzavírejte hrnec poklicí (tu lze obrátit a hrnec vložit do ní).
  • Po častém používání vyčistěte pekáč ve vroucí octové vodě, v poměru 2/3 vody a 1/3 octa.

O použitých materiálech:

Speciální jíl používaný pro výrobu originálních německých římských hrnců RÖMERTOPF® pochází výhradně z regionu Ransbach-Baumbach v pohoří Westerwald, Porýní-Falc. Jedná se o čistý jíl prvotřídní kvality, který je míchán pomocí utajené receptury výhradně pro účely výroby trvanlivých a vysoce funkčních produktů RÖMERTOPF®.

Porézní glazura na vnitřní straně spodní nádoby je také čistě přírodní a 100% zdravotně nezávadná. Díky glazuře je nádoba odolná vůči bakteriím a pachům a velmi snadno se čistí. Na rozdíl od neglazovaných pekáčů udržuje glazura uvnitř nádoby potřebnou vlhkost po celou dobu pečení. Výsledný pokrm je tak mnohem jemnější a šťavnatější, uchová si všechny vůně, chutě, vitamíny a minerály. Glazura nemá vliv na funkční vlastnosti pekáče. Vlhkost uvolňovaná z neglazované poklice je pro přípravu pokrmů naprosto dostatečná.

Originální pekáče RÖMERTOPF® prošly přísným testováním v rámci standardů kvality a bezpečnosti potravin v EU.

Německá společnost RÖMERTOPF® s 50letou tradicí je známá zejména díky výrobě unikátních římských hrnců, které umožňují přírodní a zdravou přípravou pokrmů. Sám výrobce označuje přípravu jídel v horké páře bez použití přidaného tuku za nejzdravější na světě. Sortiment značky zahrnuje také široké spektrum dalších produktů, jako jsou různé pečící formy, nádoby na uchování potravin či řada určená na barbecue. Originální výrobky jsou unikátem na trhu a jedničkou ve svém oboru. Díky využití vysoce kvalitních přírodních materiálů produkty RÖMERTOPF® nestárnou a své jedinečné vlastnosti si zachovávají po dlouhá léta.

KÓD VÝROBCE: 500 05

O značce Römertopf

Römertopf

Německá společnost RÖMERTOPF® je ve světě známá zejména výrobou unikátních, keramických římských hrnců. Značka s 50letou historií však nabízí i mnoho dalších výrobků na pečení, uchování potravin nebo barbecue. Díky využití prvotřídních přírodních materiálů produkty nestárnou a své jedinečné vlastnosti si zachovávají po dlouhá léta.