Podzimní snídaně

1400x

Podzimní snídaně


Snídaně | Bezlepkové | VegetariánskéNízkosacharidové | Bez cukru | Snadná příprava

K podzimu patří dýně a teplá jídla. Tentokrát pro vás P&G Foodies připravili recept s oranžovou královnou sezóny. Dýně obsahuje spoustu vody, vlákniny a díky vysokému obsahu draslíku vám po ránu dodá pořádnou dávku energie. Kromě vitamínů C, B1 a B2 najdete v dýni i lipolytický enzym, který pomáhá štěpit tuky. Teplá nízkosacharidová snídaně vás zahřeje na cestu do sychravých dní. Někdy stojí za to si přivstat! Dobrou chuť!

 

Pečená dýně s vejcem a cheddarem

  • 4 porce
  • Ingredience
  • 2 lžíce ghí másla
  • 1 máslová dýně (0,8-1 kg)
  • 300 g cherry rajčátek
  • 80 g špenátu
  • 6 vajec
  • 100 g nastrouhaného cheddaru
  • 1 – 1½ lžičky soli
  • pepř
  • pár listů čerstvé bazalky

Postup

Umytou dýni nakrájíme na 1 cm kostičky. Dýni neloupeme, pouze ji zbavíme semínek.
Předehřejeme si troubu na 190°C. Připravíme si větší pánev, na které si rozpálíme 2 lžíce ghí másla.
Do pánve vhodíme kostky dýně a celá cherry rajčátka, promícháme, osolíme, lehce opepříme a dáme
péct na 25–30 min.
Vyndáme z trouby a přimícháme listy špenátu. Vrátíme na 5 min zpět do trouby a poté vyndáme,
opatrně vytvoříme z opečené zeleniny hromádky, kam následně vyklepneme jednotlivá vajíčka.
Dodatečně jemně osolíme, opepříme vejce, posypeme sýrem a dáme zpět do trouby na dalších 5–8 min na 200°C.
Na závěr ozdobíme bazalkou.

logo_02

600x600_03 Keramická pánev s nepřilnavým povrchem ZWILLING® Sol

Hlavní výhodou této pánve je její univerzálnost a to, že vaření s ní je doslova hračkou. Díky patentovanému robustnímu materiálu se pánev rychle rozpálí a teplo je distribuováno rovnoměrně, takže se jídlo nepřipaluje. Keramika snese extrémně vysoké teploty v troubě i na sporáku. Nepřilnavá vrstva zase umožňuje opékaní s minimem tuku a práci s choulostivými surovinami, třeba s křehkou rybou. Pokud se nemůžete rozhodnout mezi nerezovou a teflonovou pánví – vyberte si keramickou. 

 

O autorech

600x600_04

Petr & Gabi Foodies je mladý pár sympatických food blogerů. V jejich životě hraje jídlo důležitou roli – oba jsou totiž zastánci názoru, že jídlo ovlivňuje stav těla i naši psychiku. S receptem od P&G Foodies se nyní budete na Kulině potkávat pravidelně. Pokaždé v něm najdete pomocníky z našeho obchodu, skvělé nápady Gabi a Petra, a hlavně kvalitní suroviny. Inspirujte se zdravým jídlem plným chutí. www.pgfoodies.com
 

Připojené obrázky