Pánev na lívance MINERAL B ELEMENT 27 cm, ocel, de Buyer

Kód: DB561216
Značka: de Buyer
1 699 Kč
Skladem (9 ks)

Pánev na Poffertjes Mineral B Element je určena pro milovníky malých lívanců či holandské speciality Poffertjes (mini palačinky), jež se podávají čerstvé, bohatě sypané cukrem případně zalité máslem. Pánev umožňuje usmažení 16 rovnoměrných lívanečků najednou. Průměr každého z nich je 4 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pánev na Poffertjes Mineral B Element je určena pro milovníky malých lívanců či holandské speciality Poffertjes (mini palačinky), jež se podávají čerstvé, bohatě sypané cukrem případně zalité máslem. Pánev umožňuje usmažení 16 rovnoměrných lívanečků najednou. Průměr každého z nich je 4 cm.

Mineral B Element je série ocelových pánví francouzské firmy de Buyer. Společnost de Buyer má tradici již od roku 1830 a je celosvětově uznávaná především v profesionální sféře, kde jsou ocelové pánve velmi oblíbené pro jejich nenahraditelné vlastnosti při restování masa či zeleniny. Řada pánví Mineral B Element je vyrobena z kvalitní těžké oceli s povrchovou úpravou na bázi včelího vosku. Ten je chrání před zoxidováním a zvyšuje přirozené nepřilnavé schopnosti pánví, které se navíc s každým dalším použitím zlepšují. Pánve jsou určeny na všechny typy varných zdrojů včetně indukce. Ocelové pánve Mineral B Element jsou 100% přírodní, EKO-logické a recyklovatelné.

Pánve z řady Mineral B Element lze používat v troubě pouze na krátké dopékání, a to maximálně na 10 minut do teploty 180°C. V případě delšího pobytu pánve v troubě by mohlo dojít k poškození lakované rukojeti. Pokud preferujete pánev, kterou lze používat i v troubě na neomezeně dlouhou dobu, zvolte raději pánev ze série Mineral B Element PRO nebo pánev French Collection B Element.

Pánve Mineral B Element ve stručnosti:

  • Pánve jsou ideální na prudké restování masa či zeleniny a grilování. Na křupavé palačinky a dokonalé omelety.
  • Ocel je 100% přírodní materiál s povrchovou úpravu založenou na včelím vosku.
  • Pánve Mineral B Element nejsou opatřeny žádným umělým nepřilnavým povrchem, neobsahují PFOA ani PTFE.
  • Bez přidaných chemikálií - výroba šetrná k životnímu prostředí.
  • Ekologické a recyklovatelné.
  • Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné.
  • Pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.
  • Čím více se pánev používá, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti.
  • Vynikající tepelná vodivost.
  • Robustní provedení, velmi dlouhá životnost.

Jak pečovat o pánve MINERAL B:

  1. Ocelové pánve de Buyer jsou pánve na celý život a mají také celoživotní záruku. Ta se však nevztahuje na reklamace způsobené špatným používáním. Před prvním použitím si proto prosím pečlivě přečtěte návod.
  2. Ocel je přírodní materiál a pánve jsou vyráběny ručně. Mohou mít tedy drobné přirozené estetické nedokonalosti.
  3. Před prvním použitím pánev vybalte z originálního obalu a omyjte houbičkou pod horkou tekoucí vodou. Odstraňte vosk z vnější strany pánve, aby se neznečistila varná deska, následně pánev vysušte.
  4. Pánev tzv. vypalte, na postup se můžete podívat ve videu vpravo. Zapněte plotýnku na maximální výkon a položte na ni pánev. Do pánve nalijte cca 1-2 mm oleje a nechte zahřívat dokud nezačne olej kouřit = vypálení je hotové (během vypalování pánví otáčejte, aby se olej dostal i na vnitřní boky, pánev začne na dně místy tmavnout).
  5. Nechte pánvičku zchladnout a zbytek oleje vytřete ubrouskem či hadříkem, neomývejte, aby zůstal ochranný film a zabránilo se vzniku rzi, pánev je připravena k použití.
  6. Pánev stačí po použití vytřít papírovou utěrkou, naolejovaný povrch pánev chrání. Skladujte na suchém místě.
  7. Mycí prostředky používejte jen výjimečně a NIKDY nedávejte pánev do myčky ani ji nenechávejte odmočit!!!
    Postupné tmavnutí pánve je přirozené, zajišťuje lepší nepřilnavost povrchu. Případně vzniklý rez lze odstranit hrubou stranou houbičky a pak naolejovat, není důvodem k reklamaci pánve.

Ocelová pánev a indukce:

Ocel (železo) je velmi reaktivní vodič tepla a jeho indukční topný výkon je proto výjimečný. Na indukčním vařiči proto prosím dodržujte tyto pokyny:

  • nepoužívejte maximální výkon. I nižší výkon na indukci postačí na skvělé propečení.
  • nepoužívejte funkci booster (rychlý náběh ohřevu)
  • nepřehřívejte pánev, pokud je prázdná

 

How to season a carbon steel pan?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: