Produkt se už neprodává

Oválná pánev hliníková s nepřilnavým povrchem 36 x 26 cm

se skleněnou poklicí

Zavolejte nám na 800 112 212 nebo napište, poradíme vám.

Popis produktu

Německá společnost Silit, dlouhodobý leader ve výrobě kvalitního nádobí, představuje oválnou hliníkovou pánev s nepřilnavou vrstvou Silitan®. Díky této kombinaci materiálů je pánev energeticky úsporná, odolná proti oděru a trvanlivá. Silit navíc poskytuje na nepřilnavou vrstvu prodlouženou záruku 3 let!

Hliníková oválná pánev Silit představuje jednoduchý a praktický design. Tvarově stabilní tělo pánve je vyrobeno z litého hliníku, zajišťuje vynikající tepelnou vodivost, čímž umožňuje smažení při správné teplotě. Její oválný tvar nanejvýše vyhovuje přípravě smažených křupavých ryb.

Díky nepřilnavévrstvě Silitan® je pánev vhodná pro úpravu jídel s minimálním množstvím tuku. Extrémní nepřilnavost využijete při úpravě choulostivých potravin – zeleniny, vajíček nebo křehkého rybího masa. Jídlo se nepřichytává, klouže po hladkém povrchu bez použití kuchyňského náčiní. Díky tomuto hladkému povrchu se také velmi snadno čistí. Postačí k tomu houbička, běžný mycí prostředek a teplá voda.

Hliníková oválná pánev Silit je opatřena uchy, která jsou pro větší pohodlí při manipulaci na obou stranách laterálně posunuta. Poklice k této oválné pánvi je vyrobena z kvalitního skla s plastovým úchytem, poskytuje tak dokonalý přehled o připravovaném jídle. Pánev i poklice se snadno čistí.

O hliníkové oválné pánvi Silit ve stručnosti:

  • Vyrobena z odolného litého hliníku.
  • Potažena nepřilnavou vrstvouSilitan®.
  • Rozměry: výška 5 cm, šířka 26 cm, délka 36 cm, objem 2,7 l.
  • Kombinace materiálu je odolná proti opotřebení.
  • Díky hladkému povrchu se snadno čistí.
  • Důmyslný okraj pro pohodlné vylévání bez rozlití.
  • Ucha jsou laterálně posunuta pro lepší manipulaci.
  • Poklice vyrobena z kvalitního skla.
  • Vhodná pro všechny zdroje tepla kromě indukce.

Upozornění:

K čištění pánve nepoužívejte abrazivní (brusné) houbičky či kartáče ani abrazivní čistící prostředky.

Tipy na smažení:

Oleje lisované za studena nejsou vhodné pro smažení na nepřilnavém povrchu, protože jsou při vyšších teplotách nestabilní a jejich složky by se mohly napojit na nepřilnavý povrch a omezit tak jeho nepřilnavé vlastnosti.

Másla či margaríny by se neměly zahřívat na více než 150 °C (margarín cca 170 °C). Hodí se např. pro smažení vajec, palačinek, obalovaných potravin či ryb. Tuk pozvolna zahřívejte, až se objeví malé bublinky, snižte příjem tepla, počkejte až tuk vybublá. Poté můžete začít smažit.

Milovníkům vaření doporučujeme pro smažení přepuštěné máslo. Neobsahuje vodu a bílkoviny, hodí se pro jemné smažení i pro restování při vysokých teplotách 190 °C – 210 °C. Má specifickou chuť a odlišné vlastnosti od běžného stolního másla.

Běžně používané rostlinné oleje, např. řepkový, slunečnicový, či smíšené oleje, vydrží smažení při vysokých teplotách 190 °C – 220 °C. Hodí se pro smažení či fritování většiny potravin, především pak pro restování masa. Při jejich používání ohlídejte, aby nebyl zbytečně přepalován. Pokud olej začne kouřit, je rozpálen na příliš vysokou teplotu.

Ztužené rostlinné tuky také vydrží vysoké teploty 190 °C – 220 °C. Obvykle jsou prodávány v blocích, snadno se porcují. Jsou ideální pro smažení dozlatova. Hodí se pro smažení moučných pokrmů (např. palačinek) a obalovaných potravin (řízků).

KÓD: SL1836482311

Zobrazit celý popis produktuSkrýt celý popis produktu