Moderní vaření v kotlíku

1

ŘEPOVÁ POLÉVKA S MOZZARELLOU


Oběd | Bezlepkové | VegetariánskéSnadná příprava

2Červená řepa zažívá doslova boom. Dostupná zelenina plná prospěšných látek je nejen součástí detoxů, ale najdete ji také na menu luxusních restaurací. Tato kořenová zelenina dodá každému pokrmu krásnou barvu a díky své šťavnatosti ji lze použít téměř na cokoliv.
Za vyzkoušení určitě stojí i náš recept, který vznikl ve spolupráci s food blogery P&G Foodies. Vydatná polévka z pečené řepy skvěle vypadá, ještě líp chutná, zahřeje a je doslova vzpruhou pro podzimní dny!

 

3

Příprava 10 min / vaření 75 min
4 porce
1 kg řepy (můžete namíchat červenou i žlutou)
2 lžíce jablečného octu
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
600 ml vývaru
200 ml mléka
4 lžíce zakysané smetany
Černý pepř
Drcený fenykl
Podáváme s mozzarella, kadeřávkovými chipsy

 

Postup

Předehřejeme si troubu na 190°C. Oloupanou řepu nakrájíme na 2 cm kostky, promícháme ji s 2 lžícemi jablečného octa, 1 lžičkou soli a olivovým olejem. Přendáme do hlubší pánve, která může jít do trouby. Pečeme pod pokličkou či přikryté alobalem cca 50 min. Následně odkryjeme a pečeme dalších 10-15 min doměkka. Řepu přesypeme do kastrůlku nebo kotlíku a rozmixujeme spolu s vývarem dohladka. Poté krátce povaříme a přimícháme mléko podle potřeby a požadované konzistence. Dochutíme solí, pepřem a špetkou drceného fenyklu. Podáváme se zakysanou smetanou a mozzarellou.

TIP. Dolaďte si vaření produkty
od značek Emile Henry, Eva Solo, Bamix, Staub, Blomus.

cz_produkt_1cz_produkt_2cz_produkt_3cz_produkt_4cz_produkt_5cz_produkt_6

 

logo_cz_sk

czKERAMICKÝ HRNEC
MARMITE
OD EMILE HENRY

Keramický hrnec Marmite od Emile Henry je nostalgický návrat k francouzským tradicím. Není to obyčejný hrnec, je to kotlík. Jeho oblý tvar umožňuje rovnoměrné probublávání i efektivní promíchávání a díky hlubšímu uzavřenému tvaru lze zeleninové polévky mixovat přímo v něm.  Můžete se s ním pustit do šťavnatého ragú, hladké omáčky a silného vývaru. Velkorysý objem pojme až 4 l. Výrobky ze série Flame® je možné používat nejen v troubě, ale i k vaření na sporáku. S „čarodějnickým“ kotlíkem se v kuchyni dá opravdu čarovat, a to hlavně skvělé jídlo. 

 

O autorech

600x600_04

Petr & Gabi Foodies je mladý pár sympatických food blogerů. V jejich životě hraje jídlo důležitou roli – oba jsou totiž zastánci názoru, že jídlo ovlivňuje stav těla i naši psychiku. S receptem od P&G Foodies se nyní budete na Kulině potkávat pravidelně. Pokaždé v něm najdete pomocníky z našeho obchodu, skvělé nápady Gabi a Petra, a hlavně kvalitní suroviny. Inspirujte se zdravým jídlem plným chutí. www.pgfoodies.com
 

Připojené obrázky