Peugeot

Mlýnek na sůl s vyměnitelnými zásobníky ZANZIBAR

domácí solný bar

  • 1 779 Kč
  • skladem 8 ks
    další kusy: na objednávku
Do wishlistu

Varianty produktu:

Další barvy:

Kód: PG33859
Značka: Peugeot
Série: Peugeot ZANZIBAR
Barva / rozměry: v 13 cm
Materiál: ABS plast
akrylátové sklo
nerezová ušlechtilá ocel

Popis produktu

Mlýnek na sůl s vyměnitelnými zásobníky ZANZIBAR obsahuje:

  • 1x mechanický mlýnek s nastavitelnou hrubostí
  • 1x tácek k odložení
  • 3x zásobník se solí

Mlýnek ZANZIBAR je ojediněný koncept vytvořený "lovcem koření" Gérardem Vivesem. Zapomeňte na rafinovanou sůl a objevte nové možnosti solení s žijící historií oceánů z 5 kontinentů. Objevování nových chutí pouhým solením je přirozený způsob ochucování jídla, aniž byste potlačili jeho unikátní chuť. Jednotlivé zásobníky se solí snadno nasadíte na mlýnek a vyberete si tak podle své chuti rovnou u stolu, je to tak snadné. Soli, které Peugeot vybral jsou jemné, výrazné, aromatické i svěží na míru všem studeným i teplým pokrmům. Exotické chutě středomoří, rakouských velehor i indických dálek... to vše v designovém bílém balení, které skvěle kontrastuje s tmavou pepřovou verzí.

  • Originální koncept pro delikátní solení
  • Kreativní dokončování pokrmu u stolu, společně s hosty
  • Manuální mlýnek s 3 ks zásobníků, které snadno doplníte
  • Speciální mlecí mechanismus vyvinutý pouze na mletí soli
  • Nastavitelný výběr z různých hrubostí mletí
  • Akrylát + ABS plast a ušlechtilá nerezová ocel
  • Vyrobeno ve Francii
  • Balení obsahuje sůl Rose z Bolívie, sůl z pouště Kalahari a svěží solící směs
  • Dodáváno v dárkové krabici
  • Prodloužená záruka 5 let na tělo mlýnku
  • Na mlecí mechanismus záruka doživotní
  • K objednání i další skvělé soli z výběru Gérarda Vivese

Sůl Rose Bolívie

Prémiová růžová sůl má vulkanický původ z oblasti And. Sůl je ručně sklízena ve výšce 3000 m nad mořem už od dob Inků. Díky jedinečnému odstínu růžové si tato sůl získala oblibu mnoha světových šéfkuchařů. Vysoký obsah železa vytváří lososově zbarvené krystalky.

Tipy a použití

Indiánská sůl dokonale doladí grilovaná tmavá masa a krvavější steaky, pečenou rybu a všechny pokrmy z masa se šťávou. Zelenina a rajčata po osolení získají intenzivní přirozenou chuť.

Klasika: sashimi z hovězího masa

Překvapivá kombinace: makrela pečená v soli

O chuti

Silná solivost bez přítomnosti nepříjemné palčivosti.

Sůl z pouště Kalahari

Kalahari, v překladu „místo bez vody“. Fosilní sůl původem z Jižní Afriky je těžena z oblasti, kde před 280 milióny let leželo rozlehlé slané jezero napájené solnými ložisky. Vysoký obsah hořčíku a fosforu má pozitivní vliv na lidské zdraví. Větší krystalky jsou křídově bílé. Panenská příroda v okolní oblasti zaručuje přirozenou čistotu soli.

Tipy a použití

Africká sůl je vhodná pro zeleninová jídla, jemnou rybu, drůbež a bílá masa.

Klasika: ztracená vejce na rukolovém salátu s chřestem a sušenými rajčaty

Překvapivá kombinace: do ananasového mojita...ANANAJITO

O chuti

Jemná příchuť jódu přivolává vzpomínky na moře. Čistá, ale intezivní chuť soli.

Svěží solící směs

Vytváření kořenících směsí je dokonalá alchymie – balancování s jemností bylinek a silou koření přesně tak, aby vynikla chuť pokrmu. Svěží směs složená z citrónové kůry, soli, zeleného anýzu, fenyklových a koriandrových semínek je ovocně nakyslá a mírně nahořklá. Anýz a fenykl dodávájí chladivou nótu, zatímco koriandr posílí příjemnou citrusovou ovocnost.

Tipy a použití

Tato sůl má téměř univerzální použití. Svou svěžestí však nejlépe doplní pečenou a grilovanou rybu, zeleninu, drůbež, těstoviny, rýži a pomazánky.

Klasika: na grilovaný baby pórek nebo fenykl, s mozzarellou

Překvapivá kombinace: s čerstvým kozím sýrem, medem, ořechy a mátou

O chuti


Vysoce aromatická čerstvá chuť. Vyvážená citronová kyselost, která vytváří se solí a dalším kořením v ústech příjemnou a svěží explozi.

To nejdůležitější o přírodní soli:

  • Koření, které je živoucí historií oceánů
  • Vyrobena přírodními elementy – voda, vítr, slunce, kámen...
  • Plná snadno vstřebatelných minerálů

Jak solit:

  • Průměrná evropská denní spotřeba soli je až 20 g na osobu, to je až 4 x více než dokáže lidské tělo zpracovat
  • Nikdy nesolte jídlo dříve, než ho ochutnáte
  • Vyvarujte se používání průmyslově vyrobené soli
  • Nahraďte část soli, bylinkami a šťávou z citronu, které sůl příjemně nahradí
  • Nikdy nesolte jídlo během vaření (kromě pomalu vařených jídel a vody na těstoviny)
  • Ideální čas pro solení je závěrečné ochucení pokrmu těsně před podáváním, nebo individuálně na talíři
  • Vyberte si jednotlivou sůl Zanzibar podle její solivosti, stupnici najdete u každé z nich

Podrobnosti o mlecím mechanismu na sůl Peugeot:

Mlecí mechanismus na sůl byl vyvinut speciálně pro mletí hrubé a suché mořské soli. Je zhotoven z nerezové oceli, a tak není ohrožen korozí, kterou by mohla způsobit sůl.

Jakou sůl použít?

Pro ideální chod a využití mlýnku doporučujeme zrnka hrubé soli o průměru do 4 mm. Používejte vždy hrubou sůl, a to buď suchou mořskou, nebo kamennou.

Peugeot, značka, která působí na trhu již od roku 1810, je symbolem francouzské gastronomie a životního stylu. Těla mlýnků Peugeot i mlecí mechanismy jsou vyráběny ve Francii ve vlastních provozech. Mlýnky jsou kompletovány ručně a následně velmi pečlivě kontrolovány. Bezchybné fungování je pro značku Peugeot samozřejmostí. Na mlecí mechanismy je poskytována celoživotní záruka.

KÓD VÝROBCE: 33859

O značce Peugeot

Peugeot

Továrna Peugeot Saveurs vyrábí mlýnky na koření proslavené po celém světě. Jedná se o malý podnik s pouze 130 zaměstnanci, který sídlí v Quingey ve východní části Francie. To zde se vše odehrává. Příprava designu, technický vývoj, ale také samotná fabrikace – od zpracování dřeva až po precizní montování. Od svých začátků před více než 200 lety se Peugeot vyšvihl na přední místa v exportu mlýnků na koření a dnes se jeho zboží dováží do více než 80 zemí světa. Také úspěšně rozšířil svůj sortiment o produkty pro milovníky vína a kávy.